Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες και εκβιάσεις εναντίον των πολιτών

Τους έλεγαν πως διαθέτουν μαντικές ικανότητες και τους εξαπατούσαν

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε απάτες και εκβιάσεις εναντίον των πολιτών

Τον τρόπο για να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους πολίτες είχαν βρει 3 υπήκοοι Γκάμπια, όπου συστήνονταν ως πνευματιστές και μελλοντολόγοι.

Οι ίδιοι, έπειθαν τους πολίτες πως διαθέτουν μαντικές ικανότητες, ενώ τους έλεγαν πως όχι μόνο μπορούν να προβλέψουν το μέλλον, αλλά και να επέμβουν σ’ αυτό.

Γι’ αυτούς τους σκοπούς είχαν διαμορφώσει και ένα γραφείο στον Άγιο-Παντελεήμονα, εκεί όπου και δέχονταν τους πελάτες τους.

Στην αρχή, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, οι απατεώνες δεν ζητούσαν χρήματα για τις υπηρεσίες τους, αλλά έπειθαν τα θύματά τους να τους επισκέπτονται παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα και τότε ζητούσαν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όταν τα θύματα αρνούνταν να συνεχίσουν τις επισκέψεις ή να καταβάλλουν τα χρηματικά ποσά, οι απατεώνες τους απειλούσαν πως θα κάνουν κακό στους ίδιους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας τις απογευματινές ώρες της 13-10-2015, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι έχουν εξαπατήσει τέσσερα άτομα, από τα οποία απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 40.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top