Ισόβια για τον Γιάννη Σμπώκο- ΕΝΟΧΟΙ και οι Κάντας και Λεονταρίτης για τα εξοπλιστικά

Στην υπόθεση με τις μίζες

Ισόβια για τον Γιάννη Σμπώκο- ΕΝΟΧΟΙ και οι Κάντας και Λεονταρίτης για τα εξοπλιστικά

​Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους τρεις κατηγορουμένους Γιάννη Σμπώκο, πρώην διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών και Νίκο Λεονταρίτη, στέλεχος της διεύθυνσης Εξοπλισμών στην υπόθεση με τις μίζες για τα συστήματα τηλεπικοινωνιών του Στρατού «Ερμής 2», επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Κατηγορούνται για άμεση συνέργια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Έτσι, το Εφ��τείο επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Γιάννη Σμπώκο και 25 και 20 χρόνια, αντίστοιχα, στους Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη, αναγνωρίζοντας στον κάθε έναν από ένα ελαφρυντικό: της έμπρακτης μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, αντίστοιχα.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν θα κάνει δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι το Εφετείο, με την εισαγγελέα της έδρας να κάνει δεκτό το αίτημα για τους Κάντα και Λεονταρίτη, όχι όμως και για τον Γιάννη Σμπώκο.

Ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.

Ειδικά για τον Αντώνη Κάντα, τονίστηκε ιδιαίτερα από τους δικηγόρους του, η επιστροφή των 11,4 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, καθώς και οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ενώπιον του ανακριτή, με ποσά και ονόματα που ήταν «στο απυρόβλητο» μέχρι τότε. Ζητήθηκε η αναγνώριση της ειλικρινούς προσπάθειας του να άρει τις συνέπειες των πράξεών του, καθώς και η αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top