Υπάρχει ΑΝΘΡΩΠΙΑ εκεί έξω: VIRAL η φώτο με τις γιαγιάδες από τη Λέσβο που ταΐζουν προσφυγόπουλο

Το μωρό έκλαιγε ασταμάτητα και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν

Υπάρχει ΑΝΘΡΩΠΙΑ εκεί έξω: VIRAL η φώτο με τις γιαγιάδες από τη Λέσβο που ταΐζουν προσφυγόπουλο

​Το γύρο του διαδικτύου κάνει και συγκινεί η εικόνα που δείχνει τρεις γιαγιάδες από τη Λέσβο, καθισμένες σε παγκάκι, εκ των οποίων η μία έχει πάρει στην αγκαλιά της ένα μωρό και το ταΐζει με το μπιμπερό. Δίπλα τους στέκεται η μαμά του, μία νεαρή μετανάστρια.

Η φώτο του Λευτέρη Παρτσάλη έγινε VIRAL μέσα σε λίγες ώρες. Όπως περιγράφει ο ίδιος στο rizopoulospost: «Δεν έχω μάθει να γράφω κείμενα αλλά να μιλάω με εικόνες. Όσο κάθεσαι κοντά στα γεγονότα το μάτι σου αφαιρεί και αφαιρεί συνέχεια εικόνες επιλέγοντας στο τέλος τις στιγμές. Συγκεκριμένες και λίγες», προσθέτοντας:

«Έτσι το απόγευμα που τραβήχτηκε η εικόνα απλά είχα πάει στο camp πρωτοβουλίας αλληλεγγύης η οπως το λένε εδώ οι εθελοντές το camp των misfits. Τρεις γιαγιάδες ξαπόστεναν την ώρα που μια γυναίκα μπροστά τους προσπαθούσε να ταΐσει το μωρό της, ενώ αυτό έκλαιγε ασταμάτητα. Οι γιαγιάδες μιλώντας της με ελληνική μυτιλινιά διάλεκτο, της ζήτησαν το μωρό. Από τις κινήσεις το κατάλαβε και τους το έδωσε. Εκείνη τη στιγμή γέλασα από ευτυχία, μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Σήκωσα τη μηχανή μου και πήρα την εικόνα».

Ο ίδιος καταλήγει: «Εδώ στην πρώτη γραμμή που κανείς θα περίμενε κραυγές αγανάκτησης, αυτοί εδώ οι άνθρωποι που ζουν από τον τουρισμό και την καλλιέργεια της γης, διδάσκουν μαθήματα ανθρωπιάς. Γι’ αυτό ναι είμαι χαρούμενος που η εικόνα αυτή είχε τόση απήχηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top