Μπλόκα τα Χριστούγεννα σκέφτονται οι αγρότες

Τι αποφάσισαν για τις κινητοποιήσεις τους

Μπλόκα τα Χριστούγεννα σκέφτονται οι αγρότες

​Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ακόμα και την περίοδο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αποφάσισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, μετά από συνάντησή τους, στη Λάρισα, την Κυριακή.

Στη συνάντηση, που συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, συμμετείχαν εκπρόσωποι 37 νομών της χώρας, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, και πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνων από όλη τη χώρα.

Οι κινητοποιήσεις, που θα έχουν κλιμακωτό χαρακτήρα, ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα, με περιοδείες κλιμακίων και ενημερωτικές συνελεύσεις σε χωριά.

Από τα τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν περιφερειακές κινητοποιήσεις σε νομούς και επαρχίες, με διενέργεια και κατά τόπους συλλαλητηρίων, οι οποίες θα διαρκέσ��υν όλο τον Νοέμβριο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική συνάντηση, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την μορφή των κινητοποιήσεων, χωρίς να αποκλείεται το στήσιμο μπλόκων λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν σε μέτρα του νέου Μνημονίου όπως η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά, η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top