«SOS» εκπέμπουν οι ΜΕΘ- ΠΑΡΤΙ λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία

Κινδυνεύουν να κλείσουν 120 κλίνες ΜΕΘ

«SOS» εκπέμπουν οι ΜΕΘ- ΠΑΡΤΙ λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία

​Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με πολυανθεκτικά μικρόβια που προκαλούν 250.000 λοιμώξεις το χρόνο σε νοσηλευόμενους εκ των οποίων 5.000 πολύ σοβαρές ενώ πάνω από 1.000 ασθενείς καταλήγουν.

Η αίτια που τα πολυανθεκτικά μικρόβια κάνουν πάρτι στα δημόσια νοσοκομεία είναι:

-η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών

-η έλλειψη πρόληψης στην εξάπλωση των μικροβίων

-η μετάδοση μέσω της τροφικής αλυσίδας

-η μετακίνηση πληθυσμών

-η έλλειψη νέων φαρμάκων

Η οικογένεια ενός 48χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, με δικαστική απόφαση κέρδισε αποζημίωση ύψους 610.000 ευρώ.

Κι εκτός από τη θλιβερή πρωτιά στα ενδονοσοκομειακά μικρόβια, θεωρούμαστε και ανεπιθύμητοι στα νοσοκομεία του εξωτερικού ως φορείς των μικροβίων αυτών. Σαν να μην φτάνουν οι λοιμώξεις, τα δημόσια νοσοκομεία αργοπεθαίνουν και 120 κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας κινδυνεύουν να κλείσουν αφού οι συμβάσεις 40 γιατρών και 190 νοσηλευτών λήγουν και δεν ξέρουν αν θα ανανεωθούν.

Για να μην κλείσουν τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας, το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, προχωρά σε συμβάσεις μίσθωσης έργου με δελτίο παροχής για 3 μήνες και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 500 θέσεις για να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες των μονάδων εντατικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top