ΥΠΟΘΕΣΗ Λιακουνάκου: Φέρεται να διακινήθηκαν 2 εκατομμύρια με αποδέκτες Άκη και Σμπώκο

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του επιχειρηματία

ΥΠΟΘΕΣΗ Λιακουνάκου: Φέρεται να διακινήθηκαν 2 εκατομμύρια με αποδέκτες Άκη και Σμπώκο

​Την Παρασκευή πήρε προθεσμία να απολογηθεί στη δικαιοσύνη ο συλληφθείς Θωμάς Λιακουνάκος για την υπόθεση των εξοπλιστικών, όπως σας γράψαμε στο star.gr.

Στο βίντεο βλέπετε τον επιχειρηματία να φεύγει από τα γραφεία της ανακριτρίας, όπου οδηγήθηκε μετά την χθεσινοβραδινή σύλληψή του στο σπίτι του στο Ψυχικό, με τον ίδιο να αρνείται κάθε παράνομη εμπλοκή στην υπόθεση. Μαζί του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του Νατάσσα Λιακουνάκου.

Η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη εξέδωσε ένταλμα σύλληψης μετά από στοιχεία που πήρε μέσω δικαστικής συνδρομής. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρία INTERACTION, η οποία φέρεται να ανήκει στο Λιακουνάκο, διακινήθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ με τελικούς αποδέκτες τον Γιάννη Σμπώκο και πιθανόν τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Η υπόθεση αφορά την προμήθεια των 4 ιπτάμενων ραντάρ από την Σουηδική εταιρία ERICSSON με συνολικό κόστος 400 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο:

Από λογαριασμό της εταιρίας ERICSSON σε υποκατάστημα τράπεζας που ανοίχτηκε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για να μην χρειάζεται έλεγχος διαβατηρίων για όσους έπαιρναν χρήματα, διοχετεύθηκαν συνολικά 12 εκατομμύρια, εκ των οποίων περίπου 2 σε λογαριασμό της λιβεριανής εταιρίας INTERACTION σε τράπεζα στο Μονακό. Τα χρήματα από εκεί διοχετεύονται σε δυο εταιρίες. Την HIGHWOOD και τη REA.

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν οι αρχές βρήκαν έγγραφα στο σπίτι του Λιακουνάκου σε παλαιότερη έρευνα που τον συνδέουν με την INTERACTION. Όσο για τις δυο άλλες εταιρίες, τα γνωστά στη δικαιοσύνη πρόσωπα που εμφανίζονται ως διαχειριστές φέρονται να υπέδειξαν ως αποδέκτη τον χρημάτων τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών επί Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο.

Κομβικής σημασίας θεωρούνται οι δυο μαρτυρικές καταθέσεις του πρώην στελέχους της ERICSSON, Λις Όλοφ Νέντσελ, ο οποίος είχε μιλήσει στην εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου, ΤΤ: Ο Σουηδός είχε αποκαλύψει τα εμβάσματα προς την INTERACTION διαχειριστής της οποίας εμφανιζόταν ένας Βρετανός δικηγόρος, ονόματι Κόλεριτζ, ο οποίος είχε ρόλο και στο deal των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ 2.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως:

«Δεν έχω δωροδοκήσει, όπως κατ΄επανάληψη έχω δηλώσει οπιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο»- «Έχω υποστεί 155 φορολογικούς ελέγχους που διενήργησαν 594 ελεγκτές των φορολογικών αρχών από τους οποίους ουδέποτε, προέκυψε κάτι επιλήψιμο».
Στην Αθήνα βρίσκονται και Γερμανοί δικαστές που ερευνούν άλλες μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top