Μ. Μπαζιάνα: «Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και όχι για τον σύζυγό μου»

Τι απαντά σε όσους την επικρίνουν για τον διορισμό της στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

​Την απάντησή της σε όσους την επικρίνουν για τον διορισμό της ως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, δίνει η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να την κρίνουν γι’ αυτό που είναι η ίδια.

«Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι», λέει η Μπέτυ Μπαζιάνα, σε όσους την κατηγορούν πως επελέγη στη θέση αυτή λόγω της σχέσης της με τον Α. Τσίπρα, σύμφωνα με τη Real News.

«Έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα», δηλώνει σύμφωνα με την εφημερίδα η κα Μπαζιάνα.

2238509.jpg

Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται «τιμή γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά», ενώ σημειώνει ότι «τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή. Έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό μου. Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

Σε εκείνους δε που την κατηγορούν ότι δέχτηκε τη θέση ενώ εργαζόταν, αν και θα μπορούσε να εργαστεί ένας άνεργος, η κα Μπαζιάνα δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα. Στηλιτεύει δε το γεγονός ότι οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Μά��ιστα όπως αποκαλύπτει είχε γίνει κ�� εκείνη δεκτή το 2014 σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί υπολογίζοντας το οικογενειακό κόστος.

2238518.jpg

«Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι' αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον... Ποιος ξέρει;», λέει.

Τέλος, στην ερώτηση «γιατί το κάνει» απαντά «για τη διδακτική εμπειρία» και για να προλάβει όσους μιλήσουν για το μισθό της τονίζει:

«Είμαι μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Η δουλειά αυτή μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά».

Η κ. Μπαζιάνα θα συνδυάσει τα νέα της καθήκοντα με αυτά στο ΕΜΠ στο οποίο υπηρετεί ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό μετά την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο υπηρεσιακή άδεια για τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μία ημέρα την εβδομάδα χωρίς να παρακωλύεται η άσκηση των καθηκόντων της στο ΕΜΠ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top