Ο “i-Living–Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας” σε συνέδριο για τα ΑμεΑ

Το διάστημα 29/09/2015 – 01/10/2015

​Ο “i-Living – Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας” συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό συνέδριο Freedom Drive 2015 στις Βρυξέλλες, το διάστημα 29/09/2015 – 01/10/2015.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανεξάρτητης Διαβίωσης “ENIL” διοργανώνει κάθε δύο χρόνια το συνέδριο Freedom Drive.

2q.jpg
Τη φετινή χρονιά θα διεξαχθούν συζητήσεις, σχετικές με την Ανεξάρτητη Διαβίωση (Α.Δ.) των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ), παρουσιάζοντας τα διάφορα συστήματα Α.Δ. και προσωπικών βοηθών που εφαρμόζονται ανά την Ευρώπη, τις εξελίξεις που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση, την παρακολούθηση της υλοποίησης της σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ. Το συνέδριο κλείνει με πορεία διαμαρτυρίας προς το Ευρωκοινοβούλιο και συνάντηση κάθε εθνικής αποστολής με τους αντίστοιχους Ευρωβουλευτές της χώρας.

Η Α.Δ. των ΑμεΑ είναι ο θεσμός εκείνος που επιτρέπει σε ανθρώπους με σοβαρές αναπηρίες να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους και να ασκούν το αυτονόητο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, μέσω νομοθεσιών και παροχών.

Συστήματα Α.Δ. εφαρμόζονται με επιτυχία σε δεκάδες ανεπτυγμένες κι αναπτυσσόμενες χώρες ανά την υφήλιο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Στη λίστα αυτών των χωρών η Ελλάδα δεν υπάρχει και σκοπός του i-living, μέσω της συμμετοχής του στο Freedom Drive, είναι να φέρει σε επαφή την Ελληνική κοινωνία και νομοθεσία με αυτή τη φιλοσοφία.

3q.jpg
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα εκπροσωπείται για πρώτη φορά από αντίστοιχων σκοπών Οργανισμό στο Freedom Drive, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν συμμετοχές μεμονωμένων Ελλήνων με εξαίρεση το 2013 που η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 11μελή ομάδα ΑμεΑ που αποτέλεσε και τον πυρήνα του i-Living.

Η φετινή αποστολή του Οργανισμού αποτελείται από 26 μέλη και περιλαμβάνει 11 ανθρώπους με κινητικές, αισθητηριακές και νοητικές αναπηρίες.

Επιπρόσθετα, ο i-Living διεκδικεί μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ENIL με την υποψηφιότητα του π��οέδρου του οργανισμού Στέλιου Κυμπουρόπουλου, αλλά και το βραβείο καλύτερης προωθητικής ενέργειας για την ανεξάρτητη διαβίωση του 2015 μέσω ενός βίντεο που δημιούργησαν μέλη του οργανισμού (το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στη διεύθυνσηhttps://www.youtube.com/watch?v=rPzy0M5su_k).

Να σημειωθεί ότι για την πραγματοποίηση αυτής της αποστολής, ο Οργανισμός δέχτηκε την υποστήριξη της Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για κάθε νέα εξέλιξη της συμμετοχής στο Freedom Drive από τη σελίδα του “i-living” https://www.facebook.com/gr.iliving

Γνωρίστε τον i-Living:

Ιδρύθηκε το Δεκέμβριο 2014 ως εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απαρτίζεται από ανθρώπους με βαριά αναπηρία. Βασικός σ��οπός της εταιρίας είναι η προώθηση της ιδέας της Ανεξάρτητης Διαβίωσης (Α.Δ.) στην Ελλάδα, καθώς επίσης η προώθηση και εφαρμογή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), με ειδικότερη εστίαση στο άρθρο 19 της σχετικής σύμβασης του ΟΗΕ. Ζώντας με μια βαριά αναπηρία, γίνεται αναγκαστική η στήριξη και η εξάρτηση βασικών καθημερινών δραστηριοτήτων από τρίτα πρόσωπα, όπως είναι η σωματική υγιεινή, οι μετακινήσεις, το ντύσιμο και άλλες ενέργειες που απαιτούν ενεργητικές δραστηριότητες που δεν μπορούν να εκτελεστούν από το ίδιο το ΑμεΑ λόγω αναπηρίας. Στην Ελλάδα γίνεται από τον κοινωνικό περίγυρο, που σημαίνει ότι συνήθως το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον επωμίζεται τις ανάγκες που προκύπτουν από το αποτέλεσμα της διαταραχής.

Με την Ανεξάρτητη Διαβίωση και τους Προσωπικούς Βοηθούς η υποστήριξη αποτελεί κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα επιλογής του κάθε πολίτη με αναπηρία. Η ανάγκη σύστασης του οργανισμού προέκυψε από την έλλειψη ύπαρξης αντίστοιχου οργανισμού στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top