Μάνα με νεογέννητο στα χέρια περνά τα συρματοπλέγματα στην Ειδομένη Κιλκίς-ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Απογοητευτική η κατάσταση από την ραγδαία αύξηση μεταναστών και προσφύγων

​Σκηνές έχουν στήσει στην Ειδομένη Κιλκίς οι πρόσφυγες, περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα. Στην περιοχή, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν άδεια από τις αρχές της ΠΓΔΜ για διέλευση.

Όσοι δεν έχουν σκηνές βρίσκουν καταφύγιο στον σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης, ενώ εκατοντάδες μετανάστες κατακλύζουν τα καφενεία του χωριού, αναζητώντας νερό, πρίζες να φορτίσουν τα κινητά τους και πρόσβαση σε wi-fi.

Πολλοί πάντως, απογοητευμένοι από την κατάσταση, δηλώνουν ότι θα γυρίσουν για λίγο στη Θεσσαλονίκη ή στο Πολύκαστρο μέχρι να ξεκαθαρίσει πότε θα μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα προς την ΠΓΔΜ.

Συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ έχουν τοποθετήσει στην ουδέτερη ζώνη συρματόπλεγμα, μήκους 200-300 μέτρων, ώστε να κρατά σε κάποια απόσταση τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες .

Το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συνοριοφυλάκων της ΠΓΔΜ και των προσφύγων και η κατάσταση εκτονώθηκε,όταν οι πρόσφυγες έβαλαν μπροστά στα συρματοπλέγματα τα παιδιά και τις γυναίκες για να εμποδίσουν την συνέχιση του επεισοδίου.

Δείτε τo ΒΙΝΤΕΟ του seleo.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top