Υπό μερικό έ��εγχο η φωτιά στην Κέρκυρα- Σύγκρουση αυτοκινήτων την προκάλεσε!

Κάηκαν δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα- Σύγκρουση αυτοκινήτων την προκάλεσε!

​Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που από το μεσημέρι της Πέμπτης προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μυρτιώτισσα της Κέρκυρας.

«Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε μετά από μικρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. οχημάτων, που βρίσκονταν σε υπαίθριο πάρκινγκ στην περιοχή της Μυρτιώτισσας και τυλίχθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά στις φλόγες» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Π.Υ. του νομού Κέρκυρας, Απόστολος Βασδέκης.

060815194800_0147.jpg
Οι υψηλές θερμοκρασίες και η θαμνώδης έκταση στην περιοχή, αναζωπύρωσαν πολύ γρήγορα τις φλόγες, που έκαψαν τελικά τέσσερα Ι.Χ. οχήματα, με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί από το υπαίθριο πάρκινγκ στη δασώδη έκταση.

060815194801_1192.jpg
Στο σημείο εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να περιορίσουν τη φωτιά 50 πυροσβέστες, με 10 πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες του δήμου.

23463.jpg
Αν και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, το πρόβλημα εντοπίζεται στη βορειοδυτική πλευρά της περιοχής καθώς πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο, στο οποίο δεν μπορούν να φτάσουν πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά έκαψε δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης αλλά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top