Εργαζόμενη νοσοκομείου αποζημιώνεται με 266.000 ευρώ για τραυματισμό από κλαδί δέντρου

Χρειάστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση

Εργαζόμενη νοσοκομείου αποζημιώνεται με 266.000 ευρώ για τραυματισμό από κλαδί δέντρου

​Μία εργαζόμενη σε νοσοκομείο της Αθήνας είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά από κλαδί δέντρου, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, σε σημείο να χρειαστεί να χειρουργηθεί. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε όμως την εργαζόμενη και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου, που είχε επιδικάσει στη διοίκηση του νοσοκομείου να καταβάλει στην εργαζόμενη 60.150 ευρώ εφάπαξ και 500 ευρώ μηνιαίως έως του ποσού των 266.000 ευρώ.

Σύμφ��να με την αγωγή, την ώρα που η γυναίκα έβγαινε από τα γραφεία του νοσοκομείου, έσπασε λόγω του ισχυρού ανέμου ένα μεγάλο κλαδί δένδρου (ευκαλύπτου), με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της. Η εργαζόμενη υπέστη κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής της στήλης και στο πόδι, όπως επίσης και κακώσεις στο κεφάλι, οπότε και αναγκάστηκε να καταφύγει σε χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση μεταλλικής πλάκας στο σώμα της, καθώς και σε άλλες θεραπείες.

Η Δικαιοσύνη αποδέχθηκε ότι ο τραυματισμός της γυναίκας οφείλεται στην αμέλεια των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου, τα οποία, αν και είχαν την υποχρέωση συντήρησης και φροντίδας των δένδρων, καθώς και της έγκαιρης αποκοπής των επικίνδυνων κλαδιών τους, δεν είχαν προχωρήσει σε καμία ενέργεια, εκτός από το να στείλουν επιστολή στη σχετική υπηρεσία του Δήμου, αιτούμενοι να τους χορηγηθεί άδεια κλαδέματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top