ΝΕΕΣ φωτιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Σκύρο και Δίστομο-Πρώτη ανάρτηση: 18/07/2015 20:12

ΝΕΕΣ φωτιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο

Φωτιές σε Σκύρο, Δίστομο, Οινόφυτα, Λεχαινά, Κερατέα, Σαλαμίνα και Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν το Σάββατο ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές που ξέσπασαν την Παρασκευή σε Καρέα και Λακωνία.

Συγκεκριμένα, φωτιά ξέσπασε στην Κακιά Θάλασσα, στην Κερατέα, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, στην Ασωπία στα Οινόφοιτα και στην Ανδραβίδα Λεχαινών. Οι φωτιές δεν απειλούσαν κατοικημένες περιοχές.

Στην Ανδραβίδα έσπευσαν 17 άτομα πεζοπόρο, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Το απόγευμα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελίσσα του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία. Στην περιοχή επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα.

Στην περιοχή Ατσίτσα της Σκύρου, όπου νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο το βράδυ του Σαββάτου. Η φωτιά δεν επιλούσε κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και στη Ζάκυνθο στη θέση Καλαμάκι. Περισσότερα από 500 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ζακύνθου έδιναν μάχη για να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα το εκκλησάκι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας, στην κορυφή του βουνού. Στην περιοχή επιχειρούσαν 10 οχήματα με 25 άντρες, ενώ μέχρι να πέσει το σκοτάδι συνέδραμαν και δύο καναντέρ.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική έκταση στο Δίστομο.

Σύμφωνα με το lamiastar, η φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς την βλάστηση που υπήρχε στον περιβάλλοντα χώρο του Μαυσωλείου. Στο σημείο επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα και οκτώ οχήματα ΟΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MEΓΑΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ σε εξέλιξη σε Δίστομο και Σκύρο-Απειλούνται σπίτια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top