Daily Mail για τα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία:«Να γιατί η Ελλάδα πεθαίνει να φύγει από το ευρώ»

Βρετανός δημοσιογράφος περιγράφει τα όσα είδε

Daily Mail για τα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία:«Να γιατί η Ελλάδα πεθαίνει να φύγει από το ευρώ»

​Οδοιπορικό στα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία έκανε ένας Βρετανός ανταποκριτής της Daily Mail!

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Ίαν Μπιρέλι και περιγράφει μια απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τις υποδομές της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Αναφέρεται σε μωρά που είναι «όμηροι» ενός άθλιου συστήματος υγείας, ενώ οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα.

Ακόμα στο δημοσίευμα ο Ίαν Μπιρέλι γράφει ότι είδε ανθρώπους να πεθαίνουν κατά χιλιάδες «γιατί το κράτος δεν μπορεί να τους «θεραπεύσει» και όπως αναφέρει: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλληγορία πως η υγεία μιας χώρας φαίνεται από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που διαθέτει».

Ο δημοσιογράφος φρικαρισμένος με την εικόνα που συνάντησε, λέει χαρακτηριστικά στους Βρετανούς αναγνώστες: «Αν ήταν η χώρα σας, θα κλαίγατε από πόνο και ντροπή».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας, που επισκέφθηκε εφημερεύοντα νοσοκομεία στην Αθήνα, την Νίκαια και τον Πειραιά, η κατάσταση στην Ελλάδα δείχνει ένα κάποτε υπερήφανο έθνος να καταστρέφεται μέρα με τη μέρα.

«Σε κάθε νοσοκομείο της Αθήνα, κάθε ιατρός, κάθε νοσηλευτής και κάθε οδηγός ασθενοφόρου έχει να διηγηθεί μια θλιβερή ιστορία» αναφέρει ο δημοσιογράφος και κάνει αναφορά στα «αρχαία» ασθενοφόρα, αλλά και στις βασικές ελλείψεις των νοσοκομείων, από φάρμακα μέχρι επιδέσμους!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top