22χρονη καταγγέλει στο Star: «Στα 11 μου με βίασε ο πατριός μου»

Στο πλευρό της οι αδερφές της

​Μια ιστορία πόνου βγαλμένη από ταινία μοιάζει να είναι η ζωή των τεσσάρων κοριτσιών που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την έκταση που πήρε μία περίεργη είδηση, στις αρχές του περασμένου μήνα.

Τότε, τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δύο αυστηρούς γονείς παλαιών αρχών που αποφάσισαν να αλλάξουν κλειδαριές στο σπίτι τους για να δώσουν ένα μάθημα στις δύο ζωηρές κόρες τους που ξενυχτούσαν και δεν συμμορφώνονταν με τις συστάσεις τους. Όταν οι δύο αδελφές διαπίστωσαν ότι ο πατέρας τους είχε αλλάξει την κλειδαριά της εξώπορτας, κατέφυγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατέθεσαν μήνυση εναντίον των γονιών τους.

Οι γονείς συνελήφθησαν, πέρασαν από αυτόφωρο και καταδικάστηκαν για έκθεση της ανήλικης κόρης τους σε κίνδυνο. Αυτή ήταν και η καταδίκη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και αποκάλυψε το μυστικό που κρατούσαν καλά φυλαγμένο, για χρόνια, οι τέσσερις αδελφές. Ποιο ήταν το μυστικό αυτό; Ότι ο 54χρονος πατέρας τους τις έδερνε και είχε κακοποιήσει σεξουαλικώς την αδερφή τους την Εμμανουέλα.

Πιο συγκεκριμένα, η Εμμανουέλα είναι η δεύτερη κόρη στη σειρά που απέκτησε η μητέρα της από τον πρώτο της γάμο. Από τον δεύτερο γάμο της με τον 54χρονο, απέκτησε άλλες δύο κόρες, ηλικίας, σήμερα, 19 και 16 ετών. Πρόκειται για τα δύο νεαρά κορίτσια που έμειναν στο δρόμο όταν ο πατέρας τους άλλαξε την κλειδαριά της εξώπορτας. Όπως υποστηρίζουν και οι τέσσερις αδελφές, ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν βίαιος, όχι μόνο με την Εμμανουέλα, αλλά και με τις βιολογικές του κόρες.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από τριών ετών, θυμάμαι ότι με χτυπούσε. Πάντα με χτυπούσε, πάντα με βασάνιζε. Με βασάνιζε, δεν με χτυπούσε απλά. Και λεκτική και σωματική βία. Με ξύλα, με ζώνες, με κλωτσιές, με χαστούκια.» αποκαλύπτει η Εμμανουέλα για τις τραυματικές στιγμές που βίωσε, στα χέρια του δεύτερου συζύγου της μητέρας της.

Ο 54χρονος την αποπλάνησε στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών, πράξη για την οποία καταδικάστηκε, σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 13 ετών.

«Μου είχε πει εκείνο το βράδυ να μη πω τίποτα σε κανέναν γιατί θα με σκοτώσει. Με εκβίαζε και θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι με κοιτο��σε στα μάτια με μίσος και έκλαιγα από το φόβο μου.» προσθέτει η Εμμανουέλλα.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος , σύμφωνα με την Εμμανουέλλα, που άργησε να αποκαλύψει το μαρτύριό της.

«��υμάμαι τα πάντα. Ήταν χειμώνας, Χριστούγεννα, εγώ κοιμόμουν χωριστά τότε, από τα άλλα δύο αδέλφια μου. Είχα δει κακό όνειρο. Είχα πρόβλημα ενούρησης από ψυχολογικούς λόγους. Και με ακούει εκείνος, σηκώνεται, κλείνει την πόρτα του υπνοδωματίου. Και με πήγε εκεί πέρα, με ξάπλωσε στο κρεβάτι που κοιμόμουν και έκανε αυτό που έκανε.» αποκαλύπτει.

«Πάντα υπήρχε βία μέσα στο σπίτι. Η μητέρα μου δεν έπαιρνε θέση, δεν έπαιρνε καμία θέση, δεν ήθελε να τσακώνεται με τον άνδρα της, αυτό μου έλεγε.» αναφέρει η Εμμανουέλλα ενώ η βιολογική αδερφή της, Νικολέττα τονίζει «Μου έλεγε κάποια περιστατικά, ότι την είχαν έξω στη βροχή με το ένα πόδι, ότι την χτυπούσαν με σωλήνες, να καθαρίζει συνέχεια. Πολλά περιστατικά αλλά δεν περίμενα τη σεξουαλική παρενόχληση.»

Τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου να πάρει κοντά του και τη δεύτερη κόρη του, την Εμμανουέλλα περιγράφει στην κάμερα της εκπομπής ο βιολογικός της πατέρας και πρώτος σύζυγος της μητέρας της.

«Κάναμε ένα γάμο, τέσσερα χρόνια, αποκτήσαμε δύο παιδιά, χωρίσαμε. Μετά από εκεί και πέρα ξεκινάει το μαρτύριο το δικό μου και των παιδιών μου. Δικαστήρια, διώξεις, δεν με άφηναν να δω το μικρό μου το παιδί, ασφαλιστικά μέτρα. Ασφαλιστικά μέτρα για να μπορώ να βλέπω το παιδί μου. Ανησυχούσα για την κατάσταση του ��ικρού μου του παιδιού, μου έλειπε το μικρό μου το παιδί, ήθελα να το δω αλλά δεν μου δίνανε το δικαίωμα.»

«Κάναμε πολλές προσπάθειες για να την πάρουμε αλλά δεν μας ήθελε, γιατί την συμβούλευαν και μας το είπε τώρα. Απειλές, απειλές, εκφοβισμούς. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί της. Άλλαζαν τηλέφωνα, δεν είχαμε τρόπο επικοινωνίας.» προσθέτει η Νικολέττα.

Τελικά και μετά από συνεχείς δικαστικούς αγώνες, ο πατέρας της Εμμανουέλλας κατάφερε να κερδίσει την επιμέλειά της και να μάθει, λίγο καιρό μετά, το μυστικό που έκρυβε η κόρη του.

«Πάω και διεκδικώ την επιμέλεια και κατάφερα και πήρα την επιμέλεια. Μετά από ένα διάστημα που είδε την στοργή του πατέρα, είδε την αγάπη μου, την είχα κορώνα στο κεφάλι μου, άρχισε να μου εκμυστηρεύεται κάποια στιγμή κάποια μυστικά. Εγώ κάτι είχα ψυλλιαστεί αλλά δεν μπορούσα να τη ρωτήσω κάτι. Μέχρι που μου εκμυστηρεύτηκε το μυστικό. Η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω την κόρη μου και να πάω στην Αστυνομία. Και πήγα και έκανα μια καταγγελία, έγινε η καταγγελία, το παιδί ήταν ανήλικο.» λέει ο βιολογικός πατέρας της 22χρονης.

Ο 54χρονος άνδρας, κατά την απολογία του, ενώπιον των δικαστών του πρωτοβάθμιου κακουργιοδικείου Ηρακλείου φέρεται να υποστήριξε ότι «ποτέ δεν σκέφτηκε να αποπλανήσει την κοπέλα και ποτέ δεν το έκανε. Την έδερνε, ναι. Τίποτα άλλο όμως. Αλλά από παλιά, ο βιολογικός της πατέρας, του έκανε μηνύσεις και φταίει που δεν τον έβαλε στη θέση του, τότε που έπρεπε. Και αρραβωνιασμένος που ήταν, ο βιολογικός πατέρας της κοπέλας πήγε να χτυπήσει την έγκυο γυναίκα του και τον ίδιο, έξω από το δικαστήριο. Δεν του έκανε όμως μήνυση, του τη χάρισε και να τα αποτελέσματα. Του τη φυλούσε και με το που βρήκε ευκαιρία, έβαλε την κόρη του να λέει τέτοια πράγματα. Το ξύλο που της έδινε, δεν το αρνείται. Το άλλο όμως όχι. Γιατί δεν του έκανε αμέσως τη μήνυση με το που λέει ότι συνέβη η αποπλάνηση ή γιατί δεν του την έκανε αμέσως, με το που πήγε στον πατέρα της και μπορούσε να μιλήσει; Αυτό το πράγμα (αποπλάνηση) ούτε το έκανε ποτέ, ούτε το έβαλε καν στο μυαλό του ποτέ. Τα άλλα του παιδιά δεν τα χτυπούσε. Μόνο το συγκεκριμένο κορίτσι, γιατί δεν τον άκουγε και προκαλούσε.»

Σήμερα, οι τέσσερις αδελφές είναι όπως λένε, ενωμένες και αποφασισμένες, περισσότερο από ποτέ, να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την τιμωρία των γονιών τους για τα δεινά που πέρασαν στα χέρια τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top