Χρυσή Αυγή: ξεκινά η τέταρτη μέρα της δίκης-Νέο αίτημα για μεταφορά θα υποβάλει ο Δήμαρχος

Ενδέχεται να γίνει σε διπλανή αίθουσα και η δίκη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

​Στις 11:00 ξεκινά η τέταρτη μέρα της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η οποία ενδέχεται να διεξάγεται παράλληλα με την επανάληψη δίκης κατηγορουμένων για τη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» σε διπλανή αίθουσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, γεγονός που επαναφέρει με μεγαλύτερη ένταση το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλο χώρο.

Ωστόσο, αίτημα εκ νέου προς την έδρα της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού, για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, αναμένεται να υποβάλει εκ νέου σήμερα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Από Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές και οι ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, λόγω των μέτρων ασφαλείας αλλά και των διαδηλώσεων στην περιοχή, σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα που συνορεύουν με τις φυλακές καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στον δήμο, ενώ κλειστά είναι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που είναι δίπλα στις φυλακές.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθ��ιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών. Ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία πρόβλεψη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Η διαδικασία σήμερα πρόκειται, εκτός απροόπτου, να αναλωθεί στα αιτήματα που υπέβαλαν κατηγορούμενοι βουλευτές για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, αλλά και ο βουλευτής Δημ. Κουκούτσης, έθεσαν στο δικαστήριο αιτήματα για άρση της κράτησής τους κατ' οίκον.

Αντίστοιχα ο κατηγορούμενος ��ουλευτής Αντώνιος ��ρέγος ζήτησε να αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί καθώς και όρος της μη συμμετοχής σε κομματικές εκδηλώσεις. Την άρση του τελευταίου όρου ζήτησε και ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Σήμερα, επίσης, αναμένεται οι συνήγοροι υπεράσπισης να προβάλουν τις αντιρρήσεις τους για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής, ενώ οι αυτεπαγγέλτως διορισθέντες συνήγοροι θα επαναφέρουν το αίτημα για εύλογη διακοπή της δίκης, ώστε να μπορέσουν να μελετήσουν την 30 χιλιάδων σελίδων δικογραφία.

Εν τω μεταξύ στις 10:30, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top