Χιλιάδες Βούλγαροι και Ρουμάνοι λάμβαναν «μαϊμού» οικογενειακά επιδόματα

Με πλαστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Απάτη μεγατόνων έγινε σε βάρος του ΟΓΑ. Τουλάχιστον 1.200 αλλοδαποί, βουλγαρικής και ρουμανικής καταγωγής, φέρονται να λάμβαναν μαϊμού οικογενειακά επιδόματα από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με πλαστό ΑΜΚΑ, πλαστό ΑΦΜ, ακόμη και πλαστά ονόματα. Πίσω απο την καλοστημένη κομπίνα κρυβόταν ζευγάρι Ελλήνων λογιστών που είχε στήσει γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Εντοπίσαμε μια επιχείρηση - γιάφκα που συμπλήρωνε αιτήσεις για λογαριασμό μητέρων, προερχόμενων κυρίως από Βουλγαρία και Ρουμανία και έπαιρναν αυτά τα επιδόματα. Αρκετές από αυτές τις φερόμενες ως μητέρες, είχαν δηλώσει και 4 και 5 παιδιά.» σημείωσε ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης.

Η ζημία που υπέστη μέχρι τώρα ο ΟΓΑ ανέρχεται στις 190.000 ευρώ, καθώς είχε καταβληθεί μόνο η πρώτη δόση των μαϊμού οικογενειακών επιδομάτων. Εκκρεμούσαν όμως, άλλες 3 δόσεις που σημαίνει ότι οι επιτήδειοι θα εισέπρατταν μέχρι το τέλος του έτους άλλες 570.000 ευρώ.

Η ζημία στα δημόσια ταμεία, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΓΑ , μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης είναι μόνο ένα παρακλάδι ενός μεγαλύτερου κυκλώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top