ΠΡΟΣΟΧΗ στον «ιό των 100 ευρώ»-Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτόν

Οδηγίες της αστυνομίας για το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware»

Το τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από το λογισμικό «Ransomware» ή αλλιώς «ιός των 100 ευρώ» αναφέρεται σε οδηγίες της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομία και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Resizer (1).jpg

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το «ξεκλείδωμα» απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

ΔΕΙΤΕ εδώ τι πρέπει να κάνετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποεί: Συναγερμός για τον «ιό των 100 ευρώ»!!!

Συναγερμός για νέο κακόβουλο λογισμικό που «μπλοκάρει» υπολογιστές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top