Κρήτη: Πήγαν για πεζοπορία και έφυγαν με το… ΕΚΑΒ-Τρεις τραυματίες ανάμεσά τους κι ένα παιδί

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες των τουριστών που θέλουν να απολαύσουν τα μαγευτικά μονοπάτια

Κρήτη: Πήγαν για πεζοπορία και έφυγαν με το… ΕΚΑΒ-Τρεις τραυματίες ανάμεσά τους κι ένα παιδί

​Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες των τουριστών που θέλουν να απολαύσουν τα μαγευτικά μονοπάτια πεζοπορίας της Κρήτης, ωστόσο τραυματίζονται και χρειάζεται η συνδρομή της Πυροσβεστικής και άλλων σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό τους αλλά και την μεταφορά τους στο νοσοκομεία.

Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά αυτά με τους τουρίστες -όπως φαίνεται- να μην παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για μία πεζοπορία στα δύσβατα μονοπάτια της Κρήτης.

Σήμερα Κυριακή, μέχρι στιγμής, έχουν προκύψει τρία τέτοια περιστατικά με δύο τουρίστες και ένα μικρό παιδί να τραυματίζονται σε φαράγγια και μονοπάτια.

Στα Τοπόλια Κισσάμου

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, όταν ένα γκρουπ τουριστών πήγε να απολαύσει το φαράγγι που βρίσκεται στην περιοχή Τοπόλια στην Κίσσαμο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μία τουρίστρια παραπάτησε κι έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της και να εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο, την απεγκλώβισε και την παρέδωσε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Τραυματισμός παιδιού στο φαράγγι της Σαμαριάς

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι μία οικογένεια αποφάσισε να διασχίσει το φαράγγι της Σαμαριάς, όταν το παιδί τους έπεσε και τραυματίστηκε στο πόδι.

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο οι φύλακες του φαραγγιού που με την βοήθεια των μουλαριών που υπάρχουν, τον μετέφεραν στην Αγία Ρούμελη.

Εκεί περίμενε ένα πλωτό ασθενοφόρο του δήμου Σφακίων που μετέφερε το παιδί για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Τραυματισμός τουρίστα στη Σούγια

Το τρίτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι όταν ένας τουρίστας που περπατούσε μαζί με το γκρουπ του στο μονοπάτι Σούγια – Παλιόχωρα έπεσε και τραυματίστηκε στο πόδι.

Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική που έσπευσε με ένα όχημα και δύο άνδρες για να απεγκλωβίσει τον άτυχο τουρίστα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη ενώ ήδη έχει ειδοποιηθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση θα παραλάβει τον τουρίστα για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top