Ο καιρός τρελάθηκε: Χαλάζι στον Έβρο-Βιβλικές καταστροφές

Αναλυτική προγνωση του καιρού

Ο καιρός τρελάθηκε: Χαλάζι στον Έβρο-Βιβλικές καταστροφές

Κατεστραμμένες καλλιέργειες, πλημμυρισμένα καταστήματα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ήταν το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που σημειώθηκαν και έπληξαν περιοχές του νομού Έβρου, αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

evrokairos2.jpg

Η σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, έντασης, μέχρι και 10 Μποφόρ, ενώ κατά διαστήματα έπεφτε και χαλάζι.

Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Σουφλί, όπου από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα, άνοιξαν δρόμοι, ενώ από την χαλαζόπτωση έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Παράλληλα και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξηλώθηκαν τέντες και έσπασαν κλαδιά.

Στην περιοχή της Βύσσας και της Λυκόφης από τα σπασμένα κλαδιά δέντρων, που έπεσαν στο οδόστρωμα, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στον κάθετο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου, ενώ διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στη Βύσσακαι στα Λαγυνά.

evroskairos1.jpg

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι οποίες σταδιακά θα σταματήσουν και καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση, θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο το πρωί, θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top