Η ΔΕΗ ρίχνει την ευθύνη στον διαχειριστή του Atrina για τη διακοπή του ρεύματος

Έγινε επανασύνδεση μετά την καταβολή κάποιου ποσού από τους ενοικιαστές

Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτιριακό συγκρότημα Atrina, όπου συστεγάζονται πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και δύο Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου καθώς και ενοικιαστές με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Η ΔΕΗ, όμως, ρίχνει την ευθύνη στον Διαχειριστή του κτιριακού συγκροτήματος για τη μη καταβολή των χρωστούμενων και με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι προχώρησε σε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης, μετά από καταβολή ενός ποσού, το οποίο συγκέντρωσαν οι ενοικιαστές.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, εκεί στεγάζεται και η Εφορία μεγάλου πλούτου στο Μαρούσι, η οποία ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ. Η διακοπή του ρεύματος προκάλεσε την αντίδραση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία ζήτησε να δοθεί ��ρήγορα λύση, επικαλούμενη διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τη σύμβαση προμήθειας, εκδίδεται ένας συνολικός λογαριασμός επ’ ονόματι της Διαχείρισης» και προσθέτει: «Από όσο είναι σε θέση η ΔΕΗ Α.Ε να γνωρίζει, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο καταβάλλουν το σύνολο των οφειλών τους προς τη Διαχείριση. Εικάζεται βάσιμα ότι και άλλοι ενοικιαστές είναι επίσης συνεπείς απέναντι στη Διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος. Η Διαχείριση όμως δεν καταβάλλει τα ποσά που οφείλει από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα σήμερα η οφειλή της να ανέρχεται σε €1.388.404».

Ακόμη τ��νίζεται από την ΔΕΗ ότι: «Στο π��ρελθόν η Επιχείρηση είχε ανταποκριθεί θετικά σε αιτήματα διακανονισμού από τη Διαχείριση του κτιριακού συγκροτήματος, τους οποίους όμως διακανονισμούς δεν τήρησε. Τελευταία φορά, το Δεκέμβριο του 2014, η ΔΕΗ ανταποκρίθηκε και πάλι σε σχετικό αίτημα του Διαχειριστή και ενέκρινε νέο διακανονισμό για τη ληξιπρόθεσμή οφειλή που στις 31/11/14 είχε ανέλθει σε €1.276.476».

Τέλος, η Επιχείρηση διευκρινίζει: «Όμως, ο Διαχειριστής του κτιρίου, δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, ούτε εξόφλησε τις τρέχουσες καταναλώσεις των επόμενων μηνών, με αποτέλεσμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή του, αντί σήμερα να έχει μειωθεί σημαντικά όπως προέβλεπε ο διακανονισμός, να έχει εκτιναχθεί σε 1.388.404 €. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά και από σχετικές ειδοποιήσεις για τήρηση των υποχρεώσεων, η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης του κτηριακού συγκροτήματος. Σήμερα και μετά από ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα συγκεντρώθηκαν από κάποιους ενοικιαστές 120.000 €, τα οποία κατατέθηκαν στη ΔΕΗ. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η επιχείρηση προχώρησε σε άμεση επανασύνδεση» και καταλήγει:

«Ευελπιστούμε ότι στο εξής θα επιδειχθεί από το Διαχειριστή και τους ενοίκους η απαιτούμενη στοιχειώδης συνέπεια, ώστε η ΔΕΗ να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε νέα διακοπή ηλεκτροδότησης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top