Εκατοντάδες μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα-Σχέδιο μικρών ανοιχτών δομών φιλοξενίας

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Σχέδιο μικρών ανοιχτών δομών φιλοξενίας μεταναστών σε πολλές περιοχές της χώρας, εμφάνισε στους περιφερειάρχες το υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια ώρα καθημερινά φθάνουν στη χώρα μας εκατοντάδες μετανάστες, οι περισσότεροι χωρίς χρήματα και χωρίς συγγενείς ή φίλους.

Τα κύματα μεταναστών «φουσκώνουν» και από τη Μυτιλήνη, τη Χίο, την Σάμο και τη Ρόδο, φθάνουν στον Πειραιά και πλημμυρίζουν την Ομόνοια και άλλες πλατείες στο κέντρο της Αθήνας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εμφάνισε ένα σχέδιο για 2.238 θέσεις φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, τους οποίους θα κατανείμει σε όλη την επικράτεια.

Ενδεικτικά 650 θέσεις θα βρεθούν στην Περιφέρεια Αττικής, 148 στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας, οι 365 στην Κεντρική Μακεδονία, οι 159 στη Θεσσαλία και οι 185 θέσεις προσφύγων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το σχέδιο του υπ. Εσωτερικών αφορά στη χρησιμοποίηση κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ που θα ανοίξει τον επόμενο χρόνο για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων ενώ σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης θα παρέχονται:

Στέγαση σε διαμέρισμα,
σίτιση,
παροχή ειδών ένδυσης και υποδοχής,
παροχή ιατρικής και χορήγηση φαρμάκων,
παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης,
επικοινωνία μέσω της διαμεσολάβησης διερμηνέα
και χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το υπουργείο εσωτερικών εκτιμά ότι το κόστος για 5,5 χρόνια υλοποίησης του προγράμματος μέσω του ΕΣΠΑ ανά άτομο υπολογίζεται σε 22.082 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top