Ετοιμάζουν διάβημα οι ΗΠΑ για την αποφυλάκιση του Ξηρού

Παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ με ανάρτηση στο facebook

Ετοιμάζουν διάβημα οι ΗΠΑ για την αποφυλάκιση του Ξηρού

Την ενόχληση των ΗΠΑ προκάλεσε η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', με το οποίο αποφυλακίζεται και ο Σάββας Ξηρός λόγω των ευνοϊκών διατάξεων για συγκεκριμένες κατηγορίες κρατουμένων.

Η Αμερικανική Πρεσβεία παρενέβη με μία ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook, όπου αναφερόταν στη δολοφονία από την «17 Νοέμβρη» του Αμερικανού πλοιάρχου Ουίλιαμ Έντουαρντ Νόρντιν και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σάββας Ξηρός.

«Στη μνήμη των πεσόντων: Ο πλοίαρχος Ουίλιαμ Έντουαντ Νόρντιν, του Ναυτικού των ΗΠΑ, υπηρετούσε ως στρατιωτικός ακόλουθος στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα όταν δολοφονήθηκε στις 28 Ιουνίου 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη» αναφέρεται –μεταξύ άλλων- στην ανάρτηση, η οποία είναι γραμμένη στα αγγλικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταθέσουν διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαιώνει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και σημειώνει ότι αυτή είναι η βασική θέση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top