«Πράκτορας» της ΕΥΠ κάνει μήνυση στην υπηρεσία του και ζητά 4,3 εκατ. ευρώ!

Το "βαθύ λαρύγγι"... φέρεται να μη ανταμείφθηκε για τις υπηρεσίες του

«Πράκτορας» της ΕΥΠ κάνει μήνυση στην υπηρεσία του και ζητά 4,3 εκατ. ευρώ!

​Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτή τη χώρα… ακόμη και πράκτορας της ΕΥΠ να καταθέσει μήνυση εναντίον της υπηρεσίας του!

Και δεν μιλάμε για έναν απλό πράκτορα αλλά για το «βαθύ λαρύγγι» της ΕΥΠ, έναν από τους πιο σημαντικούς πληροφοριοδότες της, ο οποίος διεκδικεί την αμοιβή του για τις υπηρεσίες που προσέφερε και με αγωγή, ζητά 4.300.000 ευρώ! Το ποσό αυτό αφορά σε αποζημιώσεις που δεν έλαβε από τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για «δουλειές» που έδωσε στην Μυστική Υπηρεσία, αλλά δεν έλαβε το... αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί.

Ένας επιχειρηματίας λοιπόν από το νομό της Πελοποννήσου, εδώ και χρόνια είχε στρατολογηθεί από την ΕΥΠ ως υψηλού ρίσκου πληροφοριοδότης. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος «έδωσε» πολλές δουλειές στην ΕΥΠ και στις Αστυνομικές Αρχές, καθώς είχε καταφέρει να διεισδύσει σε διεθνή κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων, όπλων, ακόμα και λαθρομεταναστών.

Οι πληροφορίες θέλουν το "βαθύ λαρύγγι" να είναι ο άνθρωπος που "έστησε" την ελεγχόμενη παράδοση όπλων, εκρηκτικών και ενός ρουκετοβόλου RPG, στο Π. Φάληρο, μέσα σε παγιδευμένο με δορυφορικούς "κοριούς" αυτοκίνητο το 2014. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί την 1η Φεβρουαρίου του 2014 σε ένα μικρο δρόμο στο Π. Φάληρο. Τότε η ΕΛ.ΑΣ είχε αναγκαστεί ουσιαστικά να δώσει στην δημοσιότητα την ύπαρξη του οχήματος, καθώς ο παραλήπτης των όπλων, καταζητούμενος τότε, γνωστός "αντάρτης πόλης", είχε αντιληφθεί την παγίδα και δεν εμφανίστηκε ποτέ στην περιοχή.

Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε το κύκλωμα των Αλβανών εμπόρων όπλων, που προμήθευε με Καλάσνικοφ, εκρηκτικά αλλά και ρουκετοβόλα RPG, τις εγχώριες ένοπλες οργανώσεις με αποτέλεσμα οι πράκτορες της ΕΥΠ να στήσουν την παράδοση των όπλων σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική.

Στις αρχές του 2000, φέρεται να είχε «δώσει» στην ��πηρεσία την μεγάλη δουλειά με τα λαθραία τσιγάρα στο Γύθειο, στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα πρώην ΕΚΑΜίτη, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το «βαθύ λαρύγγι» ισχυρίζεται λοιπόν, ότι διακινδύνευε την ζωή του εισερχόμενος σε οργανωμένα κυκλώματα μαφιόζων προκειμένου να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πληροφορίες. Ωστόσο, τα χρήματα που είχε συμφωνήσει για την αμοιβή του δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια του, παρά το γεγονός ότι το κεφάλι του ιδίου όπως υποστηρίζει, «κρέμεται από μια κλωστή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top