Για 10η μέρα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η κατάληψη στο ΕΚΠΑ!

Από ομάδα αντιεξουσιαστών

Συνεχίζεται η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ για δέκατη ημέρα από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και άλλων κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πρυτανικές Αρχές, όσο και από τον σύλλογο διοικητικών υπαλλήλων, στο κτίριο δεν φαίνεται να έχουν προκληθεί ζημιές.

Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, εμφανίζονταν επιφυλακτικές ως προς την ακεραιότητα των υποδομών, καθώς, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι ζημιές προκαλούνται πολλές φορές κατά την αποχώρηση.

Πάντως, οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για σειρά προβλημάτων που προκαλούνται στη λειτουργία του ιδρύματος, ενώ εκφράζουν την λύπη τους, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, να αφήνεται σε κατάληψη και εγκατάλειψη ένα κεντρικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο για τόσες ημέρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top