Δικηγόρος 22χρονης Μαρίας: «Ισως και τα θύματα στο παρελθόν να είχαν βιώσει ρατσισμό»

Τι λέει ξαδέλφη μίας από τις κοπέλες που τραυματίστηκαν

Δικηγόρος 22χρονης Μαρίας: «Ισως και τα θύματα στο παρελθόν να είχαν βιώσει ρατσισμό»

Η δικηγόρος της 22χρονης Μαρίας που μαχαίρωσε τις τρεις συμφοιτήτριες της, Γιάννα Παναγοπούλου μιλά για το νέο νόμο για το bullying και επισημαίνει ότι η βία …δεν θα πρέπει να συνεχίσει να φέρνει βία.

«Ο νέος νόμος προβλέπει φυλάκιση έξι μηνών σε άτομα που βλάπτουν ψυχικά και σωματικά άλλα άτομα, μέσω του σχολικού εκφοβισμού. Μέχρι την ηλικία των 25 ετών, όσα παιδιά φοιτούν σε σχολές, σε εκπαιδευτήρια λογίζονται ότι μπορεί να βιώνουν το bullying» είπε η δικηγόρος της 22χρονης, και πρόσθεσε:

«Ο νόμος αυτός θα περιλάβει όχι μόνο αυτούς που τελούν τον εκφοβισμό αλλά και αυτούς οι οποίοι έχουν ιδιαίτερα νομική υποχρέωση, να εποπτεύουν αυτά τα παιδιά και με τις ενέργειες τους ή τις παραλείψεις τους, αφήνουν και επιτρέπουν αυτό το φαινόμενο να διαιωνίζεται».

Η ίδια εξηγεί: «Αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν το bullying, γι’ αυτό το λόγο σοφά μεριμνά ο νομοθέτης και αποδίδει ευθύνες όχι μόνο στα άτομα που κάνουν το bullying, αλλά και σε όσα άτομα ευθύνονται να επιβλέπουν τις σχολές».

Ακόμη, επισημαίνει: «Εμείς ως υπεράσπιση της Μαρίας δεν τα βάζουμε με τα παιδιά. Τα παιδιά στα σχολεία είναι όλα θύματα. Δεν θέλω να μιλήσουμε ρατσιστικά και να πούμε είναι τα κορίτσια, αλβανικής καταγωγής που είχαν δημιουργήσει μια ομάδα. Η Μαρία δέχτηκε bullying και επιτέθηκε σε κορίτσια αλβανικής καταγωγής. Προφανέστατα και αυτά τα κορίτσια ίσως στο παρελθόν να είχαν βιώσει ρατσισμό. Το θέμα είναι η βία να μην φέρνει βία».

Την ίδια ώρα ξαδέλφη μιας από τις κοπέλες που τραυμάτισε η Μαρία ξεσπά: «Την Μαρία δεν την πειράξαμε ποτέ. Εκείνη είχε συχνά αναίτια ξεσπάσματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top