Eπέμβαση της Περιφέρειας Αττικής σε κτήριο με άθλιες συνθήκες, μετά το ρεπορτάζ του Star

Σε αυτό ζουν παιδιά με κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών-Πρώτη ανάρτηση: 31/03/2015 17:05

Eπέμβαση της Περιφέρειας Αττικής σε κτήριο με άθλιες συνθήκες, μετά το ρεπορτάζ του Star

​Σάλο προκάλεσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σε αυτό προβλήθηκε βίντεο ντοκουμέντο από ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας με άθλιες συνθήκες υγιεινής, στο οποίο διαμένουν παιδιά μεταναστών.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του κτηρίου με τις κατσαρίδες και τα ποντίκια σοκάρουν… Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχουν ρεύμα και νερό, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν άπλυτα ενώ τα ποντίκια έχουν φάει το δέρμα μια ηλικιωμένης γυναίκας.

300315211257_7156.jpg
Η τραγωδία των ανθρώπων αυτών, την οποία προέβαλε το Star, προκάλεσε την άμεση επέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο εποπτών της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα, με τη συνδρομή της αστυνομίας, έσπευσε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο συγκεκριμένο πολυόροφο κτήριο και προέβη σε επιτόπια υγειονομική έρευνα.

εγγραφο 5.jpg

εγγραφο 6.jpg

Σε αυτήν διαπιστώθηκε ότι η δυσοσμία ήταν τόσο έντονη που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας χρησιμοποίησαν μάσκες για την διενέργεια της αυτοψίας. Στο κτήριο διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αράχνες, σκουπίδια, ανθρώπινα περιττώματα σε κοινόχρηστους χώρους. Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αυτοψία «επικρατούν απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες λόγω παντελούς έλλειψης καθαριότητας των ειδών υγιεινής (λεκάνη, νιπτήρα,), δαπέδου, τοιχών κ.α. και ύπαρξη έντονης υγρασίας μετ’ αποκόλλησης επιχρισμάτων τοιχών-οροφής τους.» Επίσης βρέθηκαν και έντομα όπως κατσαρίδες ��αι μύγες.

ΣΩΣΤΟ.jpg


εγγραφο 2.jpg

εγγραφο 3.jpg

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, έκρινε απαραίτητη τη λήψη μέτρων όπως «καθαριότητα, αερισμός, υδροελαιοχρωματισμό, απολύμανση, και εντομοκτονία-μυοκτονία» ενώ παράλληλα έμφαση δόθηκε στην ανάγκη φροντίδας από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλείας και εμβολιασμού των παιδιών που ζουν σε αυτούς τους χώρους.

Να σημειωθεί ότι για τα αποτελέσματα της αυτοψίας ενημερώθηκε και η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει νέο έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει, εάν έγιναν όλα σύμφωνα με τις υποδείξεις της. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως επισημαίνει, θα εισηγηθεί την εκκένωση και σφράγιση του κτηρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top