Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέρος από συνεχόμενα blackout

Επιστολή διαμαρτυρίας σε ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΕ από δημάρχους Λέρου και Λειψών

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λέρος από συνεχόμενα blackout

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται η Λέρος και οι Λειψοί καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ασταμάτητη νεροποντή, η χαλαζόπτωση και οι κατολισθήσεις, δημιούργησαν ανεπανόρθωτες ζημιές και έθεσαν σε κίνδυνο ολόκληρο το νησί.

plimmires12.jpg
Η κυκλοφορία στο ��δικό δίκτυο έχει διακοπεί στα περισσότερα σημεία του νησιού, σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα και γεωργικές καλλιέργειες καταστράφηκαν, τα εμπορεύματα των καταστημάτων έχουν διαβρωθεί.

plimmires0.jpg
Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα προβλήματα που προκαλούν και οι συχνές βλάβες και τα blackout στο δίκτυο της ΔΕΗ. Το τελευταίο έγινε πριν από περίπου 10 μέρες, με την διακοπή ρεύματος να είναι πολύωρη και να πέφτουν μέχρι και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Με πολλούς κατοίκους την νησιών να έχουν αναφέρει –εκτός των άλλων προβλημάτων- ζημιές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οι δήμαρχοι Λέρου και Λειψών εξέδωσαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΔΔΗΕ τη ΡΑΕ καθώς και τους Βουλευτές της Δωδεκανήσου.

«Κύριοι, η αγανάκτηση είναι η πιο ήπια λέξη με την οποία μπορεί να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Λέρου και των Λειψών τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των συχνότατων και πολύωρων διακοπών ρεύματος, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, που έχουν σαν αποτέλεσμα να αισθάνονται πολίτες κάποιας τριτοκοσμικής χώρας και αυτό χωρίς ψήγμα υπερβολής. Η υπομονή έχει και τα όρια της τα οποία η κωλυσιεργία των ιθυνόντων, απ όπου κι αν προέρχονται αυτοί, τα έχει εξαντλήσει» αναφέρουν –μεταξύ άλλων- οι τοπικοί άρχοντες, εξηγώντας ότι οι διακοπές οφείλονται στο πεπαλαιωμένο και δυσπρόσιτο εναέριο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από Κάλυμνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top