Κατάληψη από αντιεξουσιαστές στη Νομική-''Χτύπησαν φοιτητή'' κατήγγειλε φοιτήτρια στο STAR!

Με κουκούλες και ρόπαλα στα χέρια-Ζητούν την απελευθέρωση του Ξηρού-Πρώτη ανάρτηση: 13/03/2015 09:39

Κατάληψη από αντιεξουσιαστές στη Νομική-
​Ομάδα αγνώστων αντιεξουσιαστών εισέβαλε στη Νομική Σχολή Αθηνών στις 8 το πρωί της Παρασκευής και ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν από το κτίριο! Αίτημά τους είναι η απελευθέρωση του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και η απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ζητούν επίσης την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο, όπως αναφέρουν «έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών».
Στο κτίριο της Νομικής βρίσκονται περίπου 150 άτομα. Το απόγευμα έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία στα Προπύλαια (17:00) και συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού (18:00). Επίσης, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα (12:00) και την Τρίτη πορεία στο Μοναστηράκι (18:00).

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών το πρωί γύρω στα 20 άτομα έφτασαν έξω από το κτίριο, φορούσαν κουκούλες, κρατούσαν ρόπαλα στα χέρια και είχαν άγριες διαθέσεις, ενώ φώναζαν συνθήματα: «Λευτεριά στον ΣάββαΞηρό».

Μια φοιτήτρια δήλωσε στο STAR: «Ήρθαμε σήμερα το πρωί να κάνουμε μάθημα και αντικρίσαμε μια εικόνα συνηθισμένη δυστυχώς για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Είδαμε 20 άτομα αντιξουσιαστές με κουκούλες και καδρόνια στα χέρια να φωνάζουν συνθήματα και να έχουν αιτήματα να αποφυλακιστεί ο Ξηρός και να καταργηθεί το άρθρο 185 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αναφέρεται στις εγκληματικές οργανώσεις. Όταν ένας από τους φοιτητές προσπάθησε να μπει στο κτίριο, ένας από τους αντιεξουσιαστές έβγαλε το κράνος του και τον χτύπησε στο κεφάλι, ευτυχώς όχι σοβαρά».

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής από τις πρυτανικές αρχές δεν έχει ζητηθεί συνδρομή της αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top