ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες-Μέτρα για τους άστεγους!

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

ΔΕΙΤΕ σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες-Μέτρα για τους άστεγους!

​Τα χιόνια και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά της νέας επιδείνωσης του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε για την Τετάρτη.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέχρι 8 μποφόρ, αναφέρει ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στη βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα της Τετάρτης και από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην υπόλοιπη χώρα.

Αντίθετα, στη δυτική Ελλάδα (νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος) θα υπάρχουν νεφώσεις με νοτιοανατολικούς ανέμους και τον υδράργυρο να φτάνει τους 10 με 15 βαθμούς κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -1 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -4 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, -2 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 6 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού με παροδικές τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότ��ρη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, αλλά και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Μέτρα για την προστασία των άστεγων στον Δήμο Αθηναίων

Στην Αθήνα, ο δήμος προχωρεί σε νέο γύρο έκτακτων μέτρων για την προστασία των άστεγων από το ψύχος.

Από τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, στο οποίο θα βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί και επαγγελματίες υγείας. Σε λειτουργία είναι ο τετραψήφιος αριθμός 1595 και συνεργαζόμενοι φορείς θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top