Συνεχίζονται και την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις στην Αττική

Γενικότερη βελτίωση του καιρού όμως αναμένουν οι μετεωρολόγοι

Συνεχίζονται και την Τετάρτη οι χιονοπτώσεις στην Αττική

​Μικρή βελτίωση του καιρού προβλέπουν από την Τετάρτη οι μετεωρολόγοι.

Συγκεκριμένα, με εξαίρεση τη Στερεά Ελλάδα και το Αιγαίο όπου θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις, μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα με ηλιοφάνεια, εξασθένηση των βορειάδων αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες. Χιόνια με μικρότερη όμως ένταση θα συνεχίσουν να πέφτουν στην Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Πιο πυκνή θα είναι η χιονόπτωση στην Κρήτη. Ισχυρές βροχές θα έχουμε και πάλι στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Το κρύο και ο παγετός θα είναι ισχυρός σε όλη τη χώρα καθώς ο υδράργυρος δεν φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο Καρπενήσι και τον Παρνασσό όπου το θερμόμετρο θα δείχνει - 8. - 6 βαθμούς θα έχουν η Φλώρινα, η Τρίπολη και το Μέτσοβο, - 5 η Καστοριά και η Άμφισσα - 4.

Όσο για τους κατοίκους της Αττικής θα πρέπει να κάνουν υπομονή, καθώς το χιόνι και το τσουχτερό κρύο δεν θα μας αφήσουν χωρίς να δώσουν την τελευταία τους μάχη.

Στην Αττική θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις με μικρότερη όμως ένταση και διάρκεια στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιονόνερο αλλά και κάποιες βροχές θα έχουμε στο κέντρο και στην υπόλοιπη Αθήνα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ο παγετός τις νυχτερινές ώρες θα είναι ισχυρός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια προάστεια στους -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Από Πέμπτη τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα υποχωρήσουν ακόμα περισσότερο και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το Σαββατοκύριακο ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top