«Κόκκινο πανί» για τους κρατούμενους ο Χριστόδουλος Ξηρός-Κρατείται σε ειδικό κελί μόνος του

Είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις φυλακές

«Κόκκινο πανί» για τους κρατούμενους ο Χριστόδουλος Ξηρός-Κρατείται σε ειδικό κελί μόνος του

Σε ειδικό κελί των φυλακών Δομοκού που κρατούνται για μικρό διάστημα οι κρατούμενοι βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Χριστόδουλος Ξηρός. Μετά το επεισόδιο με το χαστούκι από βαρυποινίτη υπήρξε νέα ένταση.

«Υπήρχε μια έντονη κινητικότητα στην πτέρυγα, φοβήθηκε και αυτός, πρόλαβε και χτύπησε τον υπάλληλο, τον έβγαλε έξω και εγώ τον έβαλα στο ειδικό κελί» ανέφερε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πρόσθεσε:

«Πήγα να τον βάλω στη διπλανή πτέρυγα που είναι κάτι ποινικοί και ο Γιωτόπουλος και ο Τζωρτζάτος, αλλά δεν τον δέχτηκαν ούτε εκεί».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις φυλακές.

«Υπάρχει αυτό το κλίμα ότι αυτός δημιούργησε το νόμο τύπου Γ’, για τους ισοβίτες που έχουν να πάρουν που δεν παίρνουν άδειες. Τον θεωρούν υπεύθυνο» είπε ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σήμερα θα απολογηθούν στον εφέτη ειδικό ανακριτή οι δύο ποινικοί, ο 23χρονος από την Αρμενία που κατηγορείται ότι έκλεψε το λευκό βανάκι που βρέθηκε στο όρος Αιγάλεω, και 29χρονος Αλβανός που είχε συναντηθεί με την Αγγελική και την μετέφερε με ένα τζιπ και μπαινόβγαινε στη γιάφκα της Περαχώρας. Οι αστυνομικοί των κατηγορούν ότι συμμετείχε στην κατασκευή βομβών, ενώ βιολογικό του υλικό έχει βρεθεί στο λευκό βανάκι.

«Οι εντολείς μου εμμένουν κατηγορηματικά στις αρχικές τους τοποθετήσεις και θα τις επαναλάβουν, ότι δηλαδή δεν σχετίζονται με οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια ή πράξη. Τα πρόσωπα δε με τα οποία συναντήθηκαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν γνώριζαν αν και εφόσον έχουν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί από τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει από τις γιάφκες της Αναβύσσου και της Περαχώρας, αλλά και τα οχήματα που έχουν βρει προσπαθούν να φτάσουν και στα υπόλοιπα άτομα που θα συμμετείχαν στην επιχείρηση Γοργοπόταμος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top