Μόνο στο STAR: αυτή είναι η γιάφκα του Ξηρού στο Λουτράκι!

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν την Αγγελική

Μόνο στο STAR: αυτή είναι η γιάφκα του Ξηρού στο Λουτράκι!

​Στοιχεία που δείχνουν στενή συνεργασία ποινικών με τρομοκράτες, έρχονται συνεχώς στο φως μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό της 22χρονης Αγγελικής, που ήταν ο σύνδεσμος του Χριστόδουλου Ξηρού, με κρατούμενους στις φυλακές για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ η κάμερα του STAR, βρέθηκε μέσα στο εξοχικό - γιάφκα στο Λουτράκι.

Χωμένο μέσα σε έναν ελαιώνα, με θέα τη λίμνη της Βουλιαγμένης στο Λουτράκι, το εξοχικό - γιάφκα της ομάδας του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού, είχε την ιδανική φυσική κάλυψη.

Ένα διώροφο εξοχικό σε δεσπόζουσα θέση, με μπαλκόνια που έβλεπαν πανοραμικά στο μοναδικό δρόμο περιμετρικά της λίμνης, ώστε να μπορούν οι ένοικοι να εντοπίζουν άμεσα και την παραμικρή παρουσία αστυνομίας.

Αυτό το σπίτι το είχε επιλέξει προσεκτικά η καταζητούμενη Αγγελική για να το μετατρέψουν οι επίδοξοι βομβιστές των φυλακών Κορυδαλλού, σε εργαστήριο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Σ' αυτή τη γιάφκα αυτόπτες μάρτυρες είχαν αντιληφθεί και την παρουσία μιας 40χρονης ξανθιάς γυναίκας η οποία με μαύρες σακούλες καθάριζε το σπίτι, αλλά όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, προσπαθούσε να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία, καθώς εκείνη ακριβώς την μέρα είχε συλληφθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Στο σπίτι στο Λουτράκι έδιναν συχνά το παρόν και δύο γεροδεμένοι άνδρες γύρω στα 30.

Κορυφαίο πρόσωπο ωστόσο στη λίστα της αστυνομίας είναι η 22χρονη Αγγελική η οποία καταζητείται ως βασική συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Κάμερες ασφαλείας την κατέγραψαν την ώρα που έβγαζε εισιτήριο στα ΚΤΕΛ του Ισθμού για να διαφύγει από το Λουτράκι.

Στην ίδια λίστα είναι και το πρωτοπαλίκαρο του Ξηρού, ο Γιώργος, το όνομα του οποίου υπήρχε στο χειρόγραφο σκαρίφημα που είχαν σχεδιάσει για την κατανομή των όπλων και των αντιαρματικών, μέσα στο φορτηγάκι που θα χρησιμοποιούσαν στον Κορυδαλλό. Ο Γιώργος θα είχε το καλάσνικοφ με την διόπτρα για να δολοφονήσει τους φρουρούς της φυλακής.

Άφαντο παραμένει ωστόσο και το ίδιο το λευκό φορτηγάκι που η ομάδα του Ξηρού, είχε κρύψει για αρκετές μέρες μέσα στην αποθήκη στον Ασπρόπυργο.

Η εξάρθρωση της σπείρας των εκβιαστών φέρνει ωστόσο στην επιφάνεια όλο και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν άμεση διασύνδεση ποινικών με τρομοκράτες.

Ένας αλλοδαπός που ενεπλάκη στην υπόθεση των βαρόνων της νύχτας, έμενε στο κοινόβιο μιας κατάληψης των Εξαρχείων και ήταν στενός φίλος και συνεργός του 32χρονου ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 εκτέλεσε εν ψυχρώ 5 άνδρες ασφαλείας ενός επιχειρηματία στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Αργότερα αυτός ο εκτελεστής είχε κατηγορηθεί από τον συνεργό του στη Κύπρο και για την δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Στο ίδιο κοινόβιο μαζί τους ήταν ένας ακόμη φίλος τους, καταζητούμενος κι αυτός γιατί έκρυβε χειροβομβίδες σφαίρες και καλάσνικοφ στο πορτ μπαγκάζ ενός νοικιασμένου αυτοκινήτου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top