ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ μετά την απολογία τους, ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης και ο 37χρονος Αλβανός

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους;

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ μετά την απολογία τους, ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης και ο 37χρονος Αλβανός

Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, μετά την απολογία τους στον ανακριτή.

Ο απότακτος αστυνομικός και ο Αλβανός αρνήθηκαν την οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατική δράση του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Ο 54χρονος φέρεται από τις διωκτικές αρχές να είναι ο συνδετικός κρίκος της αλυσίδας ποινικών κρατουμένων και νεοτρομοκρατών, αν και ο ίδιος το αρνείται, ενώ ο 37χρονος νοίκιασε την γιάφκα της Αναβύσσου, μέσα στην οποία βρέθηκε το οπλοστάσιο - μαμούθ.

Ο απότακτος, πρώην Εκαμιτης, φέρεται να υποστήριξε για τον 37χρονο Αλβανό που είχε γνωρίσει πριν από χρόνια, καθώς ήταν γείτονες, ότι εξ’ αρχής είχε αντιληφθεί το πρόβλημά του με τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά, λόγω του άψογου χαρακτήρα που είχε επιδείξει, αποφάσισε να τον βοηθήσει. Έτσι, αποφάσισε να τον βάλει να εργαστεί σε γεωργικές εργασίες στον τόπο καταγωγής του, για να βοηθάει και τη μητέρα του 54χρονου, επειδή είναι μεγάλη σε ηλικία.

Ακόμη φέρεται να υποστήριξε σχετικά με το «φιάσκο» της Λουίζης Ριανκούρ, το 1992, ότι δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία, καθώς ουδέποτε υπήρξε συγκρατούμενος τόσο του κ. Χριστόδουλου Ξηρού όσο και των μελών της οργάνωσης «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ», και ουδέποτε κρατήθηκε σε ίδια πτέρυγα με κάποιο από αυτά τα άτομα, τα οποία και δεν έχει συναντήσει.

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο 37χρονος Θεοχάρης, ο οποίος δήλωσε τοξικομανής και πως νοίκιασε την γιάφκα της Αναβύσσου για λογαριασμό του Χριστόδουλου Ξηρού από υποχρέωση, χρησιμοποιώντας αυτήν την πλαστή ταυτότητα που έδωσε στη δημοσιότητα η Εισαγγελία. Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα καλά και πως ο Χριστόδουλος Ξηρός του ετοίμασε τις αιτήσεις που έκανε προς το ΚΕΘΕΑ.

Όταν αποφυλακίστηκε διατηρούσαν τηλεφωνική επαφή μέχρι τα τέλη Απριλίου 2014, τότε που του ζήτησε σαν χάρη να νοικιάσει για λογαριασμό του ένα σπίτι.

Το σπίτι το είχε ήδη διαλέξει ο ίδιος, αλλά δεν επιθυμούσε να εμφανιστεί ο ίδιος για τη μίσθωσή του, καθώς όπως ισχυρίζεται ότι του είχε πει «ήθελε να ξεκουραστεί από το διαρκές κυνηγητό και να ζήσει ήρεμα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του».

Όσο για την σχέση του με τον απότακτο αστυνομικό περιορίστηκε να πει ότι βοηθούσε την ηλικιωμένη μητέρα του στις γεωργικές δουλειές στην Μάνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top