Στην «φάκα» ο το πρωτοπαλίκαρο του Ξηρού με το ψευδώνυμο Θεοχάρης

Συνελήφθη κι ένας απότακτος αστυνομικός

Στην «φάκα» ο το πρωτοπαλίκαρο του Ξηρού με το ψευδώνυμο Θεοχάρης

​Με μια αστραπιαία επιχείρηση στην καρδιά της Καλαμάτας πάνοπλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πέρασαν χειροπέδες στον επονομαζόμενο Θεοχάρη, το πρωτοπαλίκαρο του Χριστόδουλου Ξηρού που είχε νοικιάσει για λογαριασμό του, το εξοχικό γιάφκα στην περιοχή της Αναβύσσου.

Ο 37χρονος Αλβανός, ο οποίος συστηνόταν ως υπαξιωματικός του λιμενικού, τη στιγμή της σύλληψης, επέβαινε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 54χρονος απότακτος της αστυνομίας, που είχε το πατρικό του σπίτι σε χωριό της Μάνης.

Αυτό το σπίτι φαίνεται πως ήταν και το κρησφύγετο τους μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Όπως διαπιστώθηκε, ο απότακτος αστυνομικός κατά το παρελθόν είχε πολύ στενές σχέσεις με κορυφαίο όνομα της νύχτας, το οποίο συνελήφθη για προστασίες και εκβιασμούς και τώρα βρίσκεται στη φυλακή Κορυδαλλού.

Δύο καίριες συλλήψεις που όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, δείχνουν ότι ακραίοι νεαροί αντιεξουσιαστές, απόμαχοι τρομοκράτες, διαβόητοι ποινικοί με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και μέλη της Αλβανικής μαφίας αποτελούν πλέον ένα εκρηκτικό μίγμα, που επιχείρησαν να στήσουν νέους πυρήνες τρομοκρατίας με απώτερο στόχο μια εντυπωσιακή ομαδική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός όπως λένε στελέχη της αντιτρομοκρατικής, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Θεωρούν ότι έπαιρνε απευθείας εντολές από τον φυλακισμένο ποινικό και είχε ξεκάθαρο ρόλο στο να προμηθεύει την ομάδα του Χριστόδουλου Ξηρού με πολεμικά όπλα και αντιαρματικές ρουκέτες από την Αλβανική μαφία.

Είχε άλλωστε όπως λένε, μεγάλη εμπειρία στα όπλα και θεωρούν δεδομένο ότι, γνώριζε τα παράνομα δίκτυα διακίνησης οπλισμού από την Αλβανία, καθώς είχε υπηρετήσει για πάνω από τέσσερα χρόνια στο προξενείο του Αργυροκάστρου, ως προσωπικό ασφαλείας και μέλος της ειδικής ομάδας της ΕΚΑΜ. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τα πάντα.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εξονυχιστική έρευνα στο πατρικό του σπίτι στην Καλαμάτα αλλά και στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου και πήραν προθεσμία έως την Παρασκευή για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top