Παγκόσμιο το κύμα αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό- Συγκινητική επιστολή ιερωμένου

«Η συμπαράσταση στο πρόσωπο του απεργού πείνας είναι υποχρέωση του κάθε ανθρώπου»

Παγκόσμιο το κύμα αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό- Συγκινητική επιστολή ιερωμένου

​Την συμπαράστασή του στον απεργό πείνας και δίψας, Νίκο Ρωμανό, εξέφρασε με επιστολή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας. Όπως ο ίδιος αναφέρει ο αγώνας του 21χρονου κρατούμενου είναι δίκαιος, και η συμπαράσταση σε εκείνον δεν είναι δικαίωμα αλλά υποχρέωση του κάθε ανθρώπου.

«Ως άνθρωπος και ως διάκονος της ανόθευτης διδασκαλίας του Χριστού αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω την συμπαράστασή μου στον δίκαιο και σκληρό αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Ο Νίκος, ως εκ των πραγμάτων καταδεικνύεται, δεν επέλεξε, εξαναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το έσχατο αμυντικό όπλο που είχε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όχι μόνο του ίδιου, αλλά και όλων όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση του. Γνωρίζει καλά ότι η ασπίδα που κρατά τον δηλητηριάζει και τον οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν έχει άλλο μέσο. Φυσικά αυτή η στάση ζωής είναι αδιανόητη για τους πολλούς που έχουν μάθει να σέρνονται και να γλείφουν για να βολεύονται.. Η υποταγή όμως και η οσφυοκαμψία, ως φαίνεται, δεν ταιριάζουν στο Νίκο που ξέρει και θέλει να μάχεται όρθιος. Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός δεν ζητά προνομιακή αλλά ίση μεταχείριση. Αγωνίζεται να έχει δικαιώματα που άλλοι φυλακισμένοι για φοβερά εγκλήματα είχαν και έχουν. Σε απάντηση τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν. Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι.»

20141206_084549.jpg
Την ίδια στιγμή άνθρωποι ��πό όλον τον κόσμο κρεμούν σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων πανό συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό.

B4b4ywtCYAAoon8.jpg-large
Όπως βλέπετε στις Βρυξέλλες, στο Μπουένος Άιρες, στο Παρίσι, στη Νυρεμβέργη και στη Βενετία, πολίτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον 21χρονο κρατούμενο με συνθήματα σε πανό.

B4dVXj4CEAAOsNz.jpg

b4lgxt7iqaaivd8.jpglarge.jpg

κλφι.jpg

b4lj3hdceaicdl_.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top