«Ο Νίκος Ρωμανός είναι σε οριακή κατάσταση. Σιγά-σιγά μας εγκαταλείπει» λέει ο δικηγόρος του

«Σταματάμε την απεργία πείνας αν υπάρχει πρόβλεψη για το βραχιολάκι»

«Ο Νίκος Ρωμανός είναι σε οριακή κατάσταση. Σιγά-σιγά μας εγκαταλείπει» λέει ο δικηγόρος του

​«Τα όρια και οι αντοχές του Νίκου Ρωμανού έχουν εξαντληθεί καθώς σήμερα μπαίνουμε στην 30η ημέρα απεργίας πείνας. Σιγά-σιγά μας εγκαταλείπει.» σημείωσε ο δικηγόρος του Ν. Ρωμανού, Φρ. Ραγκούσης προσθέτοντας πως είτε θα δοθεί αμέσως λύση στη φοίτηση του Νίκου Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθηνών με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, είτε θα αρχίσει και απεργία δίψας.

«Διεκδικούμε αμεσότητα όχι βραχιολάκια μετά από ένα χρόνο..Σταματάμε την απεργία πείνας αν υπάρχει πρόβλεψη για το βραχιολάκι (...) αν περάσει η τροπολογία που υπηρετεί το δικαίωμά του» τόνισε ο κ. Ραγκούσης, προειδοποιώντας όμως «όχι γενικότητες, όχι αοριστίες όχι στις καλένδες θα το θεωρήσει κοροϊδία και αυτός και εγώ... Τότε αρχίζει η απεργία δίψας και το τέλος. Δεν παίζουμε με το Ρωμανό.»

Αναφερόμενος στην ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης για δυνατότητα σπουδών μέσα από τις φυλακές, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι «σφαγιάζει τα δικαιώματα εγκαθιδρύει ένα κελί μέσα στο κελί... Πρέπει να υπάρχει π��αγματική έννοια της μάθησης όχι να τον κτίσουμε στη φυλακή.»

Tην ίδια ώρα, σε κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε το πρωί ομάδα ατόμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top