Ι.Τέντες: «Γονιδιακή» κινδυνεύει να γίνει η σχέση του Έλληνα με τη διαφθορά

Τι είπε σε εκδήλωση με «Τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας στη διαχείριση της διαφθοράς»;

Σε εκδήλωση με θέμα «Τα σύγχρονα Μέσα Επικοινωνίας στη διαχείριση της διαφθοράς», που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες, είπε χαρακτηριστικά ότι η σχέση του Έλληνα με την διαφθορά κινδυνεύει να γίνει «γονιδιακή». Ακόμη τόνισε: «Οι Έλληνες έχουν μια ιδιότυπη κουλτούρα ανοχής».

Ο κ. Τέντες, μεταξύ των άλλων, επεσήμανε: «Δεν φταίει ο πολίτης, ο οποίος αισθάνεται ανυπεράσπιστος και αντιμετωπίζει το φαινόμενο μοιρολατρικά» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να πιστέψ��υν οι πολίτες ότι υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να αλλάξουμε και να μετατρέψουμε την παθητική στάση σε ενεργητική. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους πολίτες και να τους ενθαρρύνουμε να καταγγέλλουν τη διαφθορά».

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πρέπει «να πληροφορούν τον πολίτη για τη διαφθορά, να συντελέσουν στην αλλαγή κουλτούρας του, να αφ��πνίσουν τους πολίτες αλλά και να αποκαλύπτουν περιστατικά διαφθοράς».

Στην ημερίδα ομιλητές ήταν ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης, ο λέκτορας του Ποινικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Ζιούβας, ο διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης καθώς και ο αστυνόμος ειδικών καθηκόντων στην διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Ιωάννης Μακρυπούλιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top