Ελεύθερος και με μισθό στο χέρι ο Σαραλιώτης!

Δεν έχει αποταχθεί οριστικά από το σώμα

​Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τέσσερα χρόνια από την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, ο Βασίλης Σαραλιώτης όχι μόνο δεν έχει αποταχθεί οριστικά από το σώμα αλλά εισπράττει και το 30% του μισθού του.

Ο κύριος Σαραλιώτης, εμφανίστηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ., όπου επρόκειτο να εξεταστεί η υπόθεσή του, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Γιάννη Αλετρά. Ο ειδικός φρουρός είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2013 και τον έβγαζε εκτός σώματος. Ωστόσο, τώρα, το πενταμελές πειθαρχικό της αστυνομίας επιφυλάχθηκε να αποφανθεί αναμένοντας την απόφαση του Εφετείου ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, το οποίο έπειτα από αναβολή έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2015 στη Λαμία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β.Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Τότε η υπεράσπισή του υπέβαλε αίτημα να δοθεί αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ενόψει του Εφετείου. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και ο Σαραλιώτης οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη του, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το Πενταμελές Εφετείο Λαμίας, άνοιξε την πόρτα της φυλακής, υπό τον όρο ότι δεν θα απομακρυνθεί από το νομό της Δράμας, ο οποίος είναι ο τόπος καταγωγής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top