Μπουρζούκος-Πολίτης: Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για χορήγηση ψυχοτρόπων στον Ρωμανό

Τι καταγγέλλουν σε επιστολή τους που αναρτήθηκε στο Indymedia

​Οι δύο συνεργοί του Νίκου Ρωμανού στην υπόθεση Βελβεντού, Δημήτρης Πολίτης και Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν πως ο εισαγγελέας έδωσε προφορική εντολή να χορηγηθούν ισχυρά ψυχοτρόπα στον απεργό πείνας, με σκοπό να κάμψουν την θέλησή του και έτσι να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση.

Όπως σημειώνουν στη συνέχεια της επιστολής τους, οι γιατροί του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή.

Παράλληλα, εξαπολύουν επίθεση και στην κυβέρνηση.

Διάβασε ολόκληρη την επιστολή, όπως αναρτήθηκε στο indymedia εδώ:

Γράφουμε για να καταδείξουμε, για άλλη μία φορά, το πόσο αδίστακτοι είναι κράτος και κυβέρνηση. Γιατί μόνο έτσι θα καταλάβουμε τι έχουμε πραγματικά απέναντί μας και πως μπορούμε να αντισταθούμε. Σήμερα λοιπόν μία μέρα φορτισμένη, που ξυπνάει στο μυαλό μας μνήμες οργης και εξέγερσης, έφτασε σε μάς, διασταυρωμένη πληροφορία πως κάποιος εισαγγελέας έδωσε εντολή στους ψυχιάτρους που παρακολουθούν τον Νίκο να του χορηγήσουν ισχυρά ψυχοτρόπα ώστε να παρακάμψουν την θέλησή του και να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το τι σημαίνει “χορήγηση ισχυρών ψυχοτρόπων” αρκεί να θυμίσουμε τις περιπτώσεις όπου αγωνιστές υποβλήθηκαν σε αυτό το βασανιστήριο, τόσο στο εξωτερικό όσο και εδώ στην Ελλάδα, όπως στην περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ούτε σαν υποψία να υπάρχει αυτή η απειλή πάνω από τον Νίκο. Προς τιμήν τους οι γιατροί του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς αρνήθηκαν να υπακούσουν στην προφορική εντολή του εισαγγελέα, όμως σίγουρα αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο τους ίδιους.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

Δημήτρης Πολίτης

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Υπενθυμίζουμε ότι οι Πολίτης, Μπουρζούκος αλλά και ο Μιχαηλίδης κάνουν και αυτοί από τις αρχές του μήνα απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς το Νίκο Ρωμανό για το αίτημά του να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθεί μαθήματα στο ΤΕΙ που πέρασε με εξετάσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top