Στη σκιά της απεργίας πείνας του Ρωμανού τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη

Συγκεντρώσεις και πορείες στη χώρα

Στη σκιά της απεργίας πείνας του Ρωμανού τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη

​Στη «σκιά» της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού συμπληρώνονται σήμερα 6 Δεκέμβρη τα έξι χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ρωμανός ήταν παρών όταν ο φίλος του Άλεξ έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού.

Η αστυνομία έχει λάβει έκτακτα μέτρα στο Κέντρο, λόγω της συνεχιζόμενης επίσκεψης Νταβούτογλου, αλλά και των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

alexis-grigoropoulos.jpg
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 15:00 έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις και πορείες σε δρόμους της Αθήνας.

Σε επιφυλακή βρίσκονται 8.000 αστυνομικοί ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιεί πτήση πάνω από το κέντρο της Αθήνας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:00, έχει προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Riots_in_Athens_Memorial_for_Alexandros_Grigoropoulos.jpg

alexis2.jpg
Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

rwmanos21.jpg

Κλειστοί θα παραμείνουν για το επιβατικό κοινό, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 11:00 του Σαββάτου οι σταθμοί «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» του Μετρό.

grigoropoulos.jpg

grigo71386292657.jpg

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 όταν ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός λίγο μετά τις 21:00 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης διαπληκτίζονται με τον Αλέξη και τους φίλους του και λίγο μετά επιστρέφουν για να ζητήσουν τον λόγο.

Ο Κορκονέας βγάζει το όπλο και σκοτώνει εν ψυχρώ τον Αλέξη.

korkoneas.jpg
Η σφαίρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, διαπέρασε την καρδιά του και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Ο Αλέξης ήταν άοπλος. Το ίδιο και οι φίλοι του. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, σαν φλόγα οργής.

Τις επόμενες ημέρες η Αθήνα και πόλεις σε όλη την Ελλάδα παίρνουν φωτιά.

Ο Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ τον Μάρτιο του 2015 θα πραγματοποιηθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top