Ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις περί «φασιστοποιήσης»

Παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε

​Συγγνώμη για τις δηλώσεις του πως «πρέπει να φασιστοποιηθούμε- να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι», ζήτησε ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Τζιφόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε την Τρίτη, μετά το σάλο που προκλήθηκε.

«Λυπούμαι πολύ για τις ατυχείς εκφράσεις «φασιστοποίηση και να ρίχν��υμε και καμιά σφαλιάρα» που χρησιμοποίησα μεταφορικά. Η έκφραση αυτή, που απομονώθηκε από τα συμφραζόμενα, αφορούσε τη χωρίς εξαιρέσεις τήρηση των νόμων», τόνισε σε ανακοίνωση του.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν ασπάζεται «επ' ουδενί απολυταρχικές τάσεις και απόψεις» και δεν υποστηρίζει «την υιοθέτηση συμπεριφορών καταστολής», ζητώντας συγγνώμη για το ατυχές αυτό περιστατικό.

Ο κ. Τζιφόπουλος ευχαριστεί για την άψογη -όπως τονίζει- συνεργασία, κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον Πρύτανη, τους αναπληρωτές Πρύτανη, το Συμβούλιο Διοίκησης, τους καθηγητές/λέκτορες του Πανεπιστημίου, όλους τους υπαλλήλους του ιδρύματος και τους φοιτητές, ενώ σημειώνει πως θα συνεχίσει το έργο του με αφοσίωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top