Μια 23χρονη φοιτήτρια Νομικής κέρδισε το Χάρβαρντ σε διαγωνισμό,και πήρε την 3η θέση

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική ομάδα, που ξεπέρασε φημισμένα Πανεπιστημιακά ιδρύματα

​Να ξεπεράσει φ��μισμένα Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, κατάφερε μια 23χρονη φοιτήτρια από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία μαζί με συμφοιτητές της από την Νομική Σχολή Αθηνών, κατέκτησε την τρίτη θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης.

foititria1.jpg.jpg
Για την Θεοδώρα Κουτεντάκη ο λόγος, η οποία τον περασμένο Αύγουστο μαζί με την ελληνική ομάδα, κατάφερε να περάσει τα προκριματικά, στα οποία πήραν μέρος 79 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από όλο τον κόσμο, και να φτάσει στον τελικό γύρο, ο οποίος έλαβε χώρα 24-26 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ.

Εκεί, όλοι μαζί διαγωνίστηκαν με άλλα 40 Πανεπιστήμια, και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ξεπερνώντας φημισμένα πανεπιστήμια, όπως αυτό του Χάρβαρντ!

fotititria.jpg.jpg
Οι Έλληνες φοιτητές, διαγωνίστηκαν στο αντικείμενο της εικονικής δίκης, το οποίο αφορούσε την υπόθεση των ιδιωτών ομολογιούχων που εμπιστεύθηκαν το ελληνικό κράτος και είδαν τα ομόλογα τους να «κουρεύονται».

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό θέμα του διαγωνισμού αφορούσε σε προσφυγή ξένου hedge fund, κατόχου κρατικών ομολόγων, που αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων αυτών στο πλαίσιο αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους του κράτους-εκδότη, η οποία διευκολύνθηκε μέσω της επιβολής, δια νόμου, ρητρών συλλογικής δράσης.

Ως εκ τούτου, οι φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν σειρά πολύπλοκων νομικών ζητημάτων, μεταξύ άλλων, ως προς τη δικαιοδοσία και το παραδεκτό της επενδυτικής προσφυγής, τη δίκαιη και επιεική μεταχείριση του προσφεύγοντος, καθώς και την επίκληση της άμυνας της κατάστασης ανάγκης από το κράτος - εκδότη των ομολόγων.

Τελικά, η 23χρονη Θεοδώρα και οι συμφο��τητές της κατάφεραν να υπερπηδήσουν όλα τα νομικά «εμπόδια», και να κατακτήσουν την τρίτη θέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top