Ρευματοκλοπή: Είναι άκρως επικίνδυνη-Μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία!

Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το κάνουν

​Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι καταναλωτές βρίσκουν τρόπους ώστε να κλέβουν παρανόμως ρεύμα απο τη ΔΕΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας, απο τις χαμένες κιλοβατώρες θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η μισθοδοσία του προσωπικού όλης της χώρας, δηλαδή 720,000 ευρώ το μήνα.

Τα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΗ έχουν βγει στο κυνήγι του πειραγμένου μετρητή, αφού χιλιάδες καταναλωτές βρίσκουν καθημερινά τρόπους για να γλιτώσουν κιλοβατώρες και χρήματα.

Είναι χαρακτηριστικό οτι από το 2012 εως το 2013 τα περιστατικά ρευματοκλοπής σχεδό�� διπλασιάστηκαν και από 4,300 εκτοξεύθηκαν στα 8,400!

Η ρευματοκλοπή δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και άκρως επικίνδυνη. Όλοι οι μετρητές συνεχίζουν να έχουν τάση, ακόμη και αν το ρεύμα είναι κομμένο που σημαίνει οτι οποιαδήποτε παρέμβαση απο κάποιον ερασιτέχνη μπορεί να οδηγήσει στην ηλεκτροπληξία.

Το 16% κλέβει ρεύμα απο το εναέριο δίκτυο, δηλαδή απο τα σύρματα στους πυλώνες. Το 22% απο τα καλώδια της παροχής, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό, το 62%, "πειράζει" τους μετρητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήθως αναλαμβάνουν δράση..πολύ καλοί γνώστες του αντικειμένου, οι οποίοι λειτουργούν ομαδικά, έχουν συγκεκριμένο πελατολόγιο και ξέρουν τους τρόπους για να μειώσουν σταδιακά κάθε μήνα τις κιλοβατώρες, έτσι ώστε να μην κιν��σουν υποψίες στους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Σε περίπτωση ρευματοκλοπής ο μετρητής αντικαθίσταται απο τους υπαλλήλους αμέσως, ενώ ακολουθούν ποινικές κυρώσεις προς τους επιτήδειους καταναλωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top