Αλλάζει όψη το κέντρο της Αθήνας από το 2016! -ΒΙΝΤΕΟ

Χωρίς αυτοκίνητα η νέα Ομόνοια

Αλλάζει όψη το κέντρο ��ης Αθήνας από το 2016! -ΒΙΝΤΕΟ

Mέσα σε δύο χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σχέδια με τη νέα όψη της Αθήνας από τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του “Rethink Αthens”. Σύμφωνα με αυτά κεντρικές οδοί του κέντρου θα αλλάξουν, όπως και οι κεντρικές πλατείες, π.χ Ο��όνοια, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.

«Αν τα έργα ξεκινήσουν το 2015, τότε σε δύο χρόνια περίπου η πόλη θα είναι διαφορετική» δηλώνει ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Π.Τουρνικιώτης και επισημαίνει:

«Πρώτα από όλα μιλάμε για μια διαφορετική κυκλοφοριακή οργάνωση στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι μόνο η μεγάλη μητροπολιτική παρέμβαση που ξεκινάει από τη Λεωφ. Αμαλίας, παίρνει όλη την Πανεπιστημίου και όλη τη ζώνη ανάμεσα στη Σταδίου και την Ακαδημίας και την Πατησίων, μαζί με την Ομόνοια. Είναι γενικότερα μια προσέγγιση περιορισμού της κίνησης ιδιωτικών αυτοκίνητων στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό θα δώσει ώθηση στην προτεραιότητα του πεζού και του ποδήλατου…»

To Rethink Athens προέβλεπε στη Νέα Ομόνοια να μην περνούν αυτοκίνητα και το κέντρο της Αθήνας να προσεγγίζεται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΔΕΙΤΕ στο βίντεο σε μακέτες τη νέα όψη της Αθήνας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top