Γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους λόγω… οικονομικής κρίσης (βίντεο)

Οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι

Από τη μια η ασφάλεια και η υγειά των παιδιών και από την άλλη η οικονομική κρίση που κρατά πολλούς γονείς, ειδικά ανασφάλιστους μακριά από τον παιδικό εμβολιασμό. Οι γιατροί συμβουλεύουν τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, κάποια εμβόλια όμως είναι πανάκριβα και δεν καλύπτονται από τα ταμεία.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές κι ότι στη χώρα μας τα επίπεδα εμβολιασμού είναι ικανοποιητικά. Αν το 92% του παιδικού πληθυσμού εμβολιάζεται, η χώρα θεωρείται ασφαλής. Στην Ελλάδα ο αριθμός των παιδιών που δεν έχουν ελλείψεις σε εμβόλια φτάνει περίπου στο 85% άρα σαφώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.
Κάποια εμβόλια κοστίζουν πολύ ακριβά και δεν καλύπτονται από τα ταμεία. Στην Ελλάδα η εθνική επιτροπή εμβολιασμού ήταν για καιρό παγωμένη και σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα συνεδριάσει ξανά με νέα σύνθεση για να αποφασίσει αν θα μπουν και νέα εμβόλια στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.
Πάντως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως όσο ασφαλές και αν θεωρείται ένα εμβόλιο χρειάζεται χρόνο και έναν εύλογο αριθμό ανθρώπων που θα το δοκιμάσουν για να αποδειχθεί επιτυχημένο. Να σημειωθεί ότι την Τετάρτη, ο ΕΟΦ ανακάλεσε παρτίδες εμβολίων για το μηνιγγιτιδόκοκκο λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου στις προγεμισμένες σύριγγες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top