Ποινικές διώξεις για τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά ακίνητα

Κατηγορούνται ότι τα άφησαν να ρημάξουν

Ποινικές διώξεις για τα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά ακίνητα

​Βαριά είναι η ποινική αποτίμηση της πολυετούς εγκατάλειψης των Ολυμπιακών Ακινήτων που παραμένουν στα αζήτητα. Μια εικόνα που έχει καταγράψει με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ η κάμερα του Star. Εκατομμύρια από τις τσέπες των φορολογουμένων πεταμένα ουσιαστικά σε κατασκευές άχρηστες και αναξιοποίητες. Κατασκευές που υπέστησαν ένα απίστευτο πλιάτσικο

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πρώην προέδρου της εταιρίας "Ολυμπιακά Ακίνητα" Κων/νου Ματάλα (2008-09) ενώ ήδη διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα άρσης της ασυλίας του διαδόχου του στη θέση, νυν βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Διονύση Σταμενίτη (για το 2009-2010), ώστε να διωχθεί και αυτός για το ίδιο αδίκημα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μακρά προκαταρκτική εξέταση των εισαγγελέων Σωτήρη Μπουγιούκου και Ελένης Σίσκου, οι οποίοι εντόπισαν ποινικές ευθύνες των δυο πρώην επικεφαλής της εταιρείας η οποία είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα.

Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φέρεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την μεταολυμπιακή τους χρήση με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένα τα χρήματα των φορολογουμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top