Κι όμως οι «κολλημένοι» με το facebook παραδέχονται: «Αν δεν μου κάνουν Like θα αγχωθώ»!

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας με τους εθισμένους στα social media

Κι όμως οι «κολλημένοι» με το facebook παραδέχονται: «Αν δεν μου κάνουν Like θα αγχωθώ»!

​Διεθνώς έχει αναγνωριστεί από επιστήμονες των Αμερικανικών Πανεπιστημίων ότι υπάρχει το σύνδρομο των εξαρτημένων στα social media και κυρίως στo facebook!

Το ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο καταγεγραμμένοι, οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το facebook!

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «Mία», βρέθηκαν δυο νέα παιδιά, τα οποία παραδέχτηκαν ότι είναι εθισμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η 19χρονη Ελισάβετ Παπαδοπούλου, η οποία είπε: «φυσικά και μου αρέσει να μου κάνουν like. Επίσης κάποιες φορές όταν ανεβάζω μια φωτογραφία και δεν βάλουν πολλά like θα αγχωθώ και θα πω γιατί δεν τους άρεσε, κάτι έγινε!» και πρόσθεσε: «Μπορεί να μπω και στις 6 το πρωί για να δω τι ειδοποιήσεις έχω!»

«Ανεβάζω συνέχεια πράγματα και περιμένω ποιος θα μου κάνει Like, comment και γενικά είμαι κολλημένος με το facebook» ανέφερε ο 26χρονος Γιάννης.

Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Psychological studies, η οποία θέλει την έλξη του να τσεκάρουμε καθημερινά την σελίδα μας στο facebook να είναι το ίδιο δυνατή με αυτή του να κάνουμε σεξ ή να κοιμηθούμε!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top