ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την τραγωδία στη Μύκονο: Η επιχείρηση λειτουργούσε 1,5 μήνα παράνομα

Συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη του Δήμου για να επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την τραγωδία στη Μύκονο: Η επιχείρηση λειτουργούσε 1,5 μήνα παράνομα

​Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες που έρχονται στο φως για την λειτουργία της επιχείρησης με τα θαλάσσια σπορ στην παραλία Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, όπουβρήκε τραγικό θάνατο ένα 10χρονο αγοράκι.

Όπως αποκάλυψε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η δικηγόρος Α. Δήμου, που δραστηριοποιείται στο νησί, η συγκεκριμένη επιχείρηση λειτουργούσε από τα τέλη Μαΐου και για ενάμιση μήνα χωρίς να έχει άδεια και χωρίς φυσικά να πληρώνει δημοτικά τέλη.

Η δήμαρχος Μυκόνου, κα. Ειρήνη Γρυπάρη, παραδέχθηκε ότι η άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας δόθηκε στις 15 Ιουλίου, όταν όμως ρωτήθηκε επιμόνως για τις καταγγελίες της κα. Δήμου κατάπιε την γλώσσα της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, χρειάστηκαν δύο μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού για να συγκαλέσει η δήμαρχος έκτακτη σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να επανεξεταστεί και να καταγγελθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, μετά και από τη σωρεία παραλείψεων και λαθών που αποκαλύφθηκαν.

Αρνητική εντύπωση πάντως προκάλεσε η στάση της κας Γρυπάρη, η οποία για μία ακόμα φορά δεν μπόρεσε να δώσει καμία εξήγηση ούτε για το αν γίνονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις, στις οποίες έχει παραχωρήσει άδειες, ούτε καν αν ο δήμος έχει εισπράξει τα δημοτικά τέλη.

Αντιθέτως μετακύλιε τις ευθύνες στο Λιμενικό, στο υπουργείο Ναυτιλίας και οπουδήποτε αλλού, επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι ο δήμος είχε παραχωρήσει άδεια στην επιχείρηση και ότι είναι… καλυμμένος.

Τέλος �� υπουργός Εσωτερικών, Αρ. Ντινόπουλος, ερωτώμενος για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για όσα έγιναν γνωστά και έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά που δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας ως ένας ασφαλής προορισμός που παρέχει άρτιες τουριστικές υπηρεσίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top