Ανοίγει το Μετσόβιο-Συνεδρίαση της Συγκλήτου ζητούν οι διοικητικοί

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν την Τρίτη άγνωστοι σε αίθουσα

Ανοίγει το Μετσόβιο-Συνεδρίαση της Συγκλήτου ζητούν οι διοικητικοί

​Την απόφαση να ανοίξει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοι μετά την εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη λειτουργία του από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του πανεπιστημίου και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Ωστόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, που από το πρωί είναι σε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της διοίκησης και της Συγκλήτου του, ζητούν συνεδρίαση της Συγκλήτου του.

Στις 18.30 έχει ορισθεί συνεδρίαση Συγκλήτου του ΕΜΠ, στην οποία θα επαναδιατυπωθούν οι απόψεις των μελών της για τα θέματα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων του.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου και η γενική γραμματέας Έφη Φλωράκη, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με ανοιχτό το Ίδρυμα, προκειμένου οι φοιτητές να μην χάσουν το εξάμηνο.

Και όλo αυτό το μπάχαλο συμβαίνει κρατώντας ομήρους τους φοιτητές που φοβούνται ότι θα χάσουν το εξάμηνο ενώ ο χώρος του Πολυτεχνείου παραμένει εκτεθειμένος σε βανδαλισμούς. Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, το βράδυ της Τρίτης, άγνωστοι τα «έσπασαν» σε αίθουσα του τμήματος της Γεωτεχνικής Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top