Την Πέμπτη Διαδήλωση και Συναυλία συμπαράστασης στις καθαρίστριες απο την ΑΔΕΔΥ

Θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες

Την Πέμπτη Διαδήλωση και Συναυλία συμπαράστασης στις καθαρίστριες απο την ΑΔΕΔΥ

Πορεία συμπαράστασης στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, με αίτημα την επαναπρόσληψή τους, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης, οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, στις 6 και μισή το απόγευμα, από την πλατεία Κλαυθμώνος ως το κτίριο της Καραγεώργη Σερβίας. Ενώ στις 8 το βράδυ διοργανώνει συναυλία στο Σύνταγμα με συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Σε συνέντευξη Τύπου, η ΑΔΕΔΥ υποστήριξε, επικαλούμενη την ανωτέρω δικαστική απόφαση, πως το δικαστήριο έκρινε πως οι καθαρίστριες στοιχίζουν λιγότερο στο Δημόσιο, από ό,τι να αναλάβει την καθαριότητα ιδιωτική εταιρία, ενώ διατυπώνει σαφή ερωτηματικά για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχει, αλλά και το κατά πόσον θα τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα,

Η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε την κυβέρνηση για ανάλγητη πολιτική, καθώς και παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων. Οι συνδικαλιστές της Συνομοσπονδίας των δημοσίων υπαλλήλων διατυπώνουν την άποψη ότι προωθείται νέος γύρος απολύσεων, μέσω της αξιολόγησης στο Δημόσιο, αν και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απορρίπτει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.

Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ έδωσε εντολή στα μέλη της για απεργία διαρκείας, όσον αφορά τις διαδικασίες της αξιολόγησης, καλώντας ουσιαστικά τους δημοσίους υπαλλήλους να απέχουν. «Η κυβέρνηση άνοιξε λάκκο και πετάει μέσα ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ και απολυμένη καθαρίστρια η ίδια Ευαγγελία Αλεξάκη.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι ακόμη και βάσει του μνημονίου δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς το ποσό της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων έχει ήδη μειωθεί στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ, από 24 εκατομμύρια το 2010. Παράλληλα η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 που προβλέπεται στο Δημόσιο, έχει επιτευχθεί από το Δεκέμβριο του 2013, ενώ βάσει μνημονίου θα μπορούσε να συμβεί το 2015.

Στη συναυλία κατά: της διαδικασίας αξιολόγησης που προβλέπει υποχρεωτικά το 15% των δημοσίων υπαλλήλων να λάβει χαμηλή βαθμολογία, των απολύσεωναλλά και σε συμπαράσταση των καθαριστριών, θα λάβου�� μέρος και οι: Καλλιόπη Βέττα, Στάθης Δρογώσης, Ευσταθία, Κώστας Θωμαΐδης, Ηλίας Λιόγκας, Ναταλία Ρασούλη, Μαρία Ρεμπούτσικα, Θεοδοσία Στίγκα, οι «Μποέμισσες» και τα συγκροτήματα «Καρουσέλ» και «Ρωμιοσύνη». Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και ηθοποιοί, ανάμεσα στους οποίους οι Φώτης Αρμένης και Πάνος Σκουρολιάκος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top